SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez diu que els alumnes hauran de portar mascareta a partir de cinquè de Primària

Les directrius del ministeri només en preveien l'ús si no poden mantenir la distància || Cada centre escolar haurà d'obrir a partir del setembre amb un pla de contingència per si es produeixen contagis

Alumnes d’Infantil en el moment d’entrar en un col·legi de Tàrrega dilluns passat.

Alumnes d’Infantil en el moment d’entrar en un col·legi de Tàrrega dilluns passat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va assenyalar ahir que l’ús de mascaretes als centres educatius per als alumnes serà obligatòria a partir de cinquè de Primària. En els cursos anteriors i a Infantil no ho serà i s’hi prioritzaran les activitats a l’aire lliure, va manifestar.

També va detallar que a Educació Infantil i fins a quart de Primària s’establiran grups estables d’alumnat, preferiblement de 15 nens per aula encara que podrien arribar a 20. Per a la resta de cursos, s’haurà de garantir la distància d’1,5 metres entre els estudiants.

A partir de cinquè els centres també hauran de garantir que hi hagi 1,5 metres entre els alumnes

La setmana passada, el ministeri d’Educació va fer públiques unes directrius de cara al pròxim curs en les quals indicava que l’ús de la mascareta a partir de cinquè de Primària tan sols seria obligatori en el cas que no es pogués mantenir la distància de seguretat, però no al pupitre.

Sánchez va afirmar ahir que la tornada a les classes al setembre “serà en un entorn segur i saludable” gràcies a les recomanacions del ministeri de Sanitat i el d’Educació i al treball conjunt amb les comunitats autònomes. “Sanitat i Educació han treballat plegats. Hem d’organitzar la tornada a les aules en coordinació amb les comunitats autònomes”, va assenyalar.

Tot seguit, Sánchez va explicar que cada centre haurà d’obrir amb un pla de contingència que detallarà les actuacions “de cara a qualsevol tipus d’incidència” i amb una persona encarregada dels possibles casos relacionats amb el coronavirus i un equip que garanteixi la informació i el compliment de les recomanacions.

Davant d’un possible cas compatible amb el Covid-19, els centres hauran d’establir un protocol d’actuació i Salut Pública serà l’encarregada del seguiment dels contactes.

“És prioritari garantir la tornada a les aules de tots els alumnes, la interrupció del curs va ser un cop ben dur”, va recalcar el president del Govern espanyol. Va reconèixer la “dificultat” d’adaptar els centres, però va incidir que és “indispensable” treballar-hi en benefici de tots els ciutadans i dels nens que es “mereixen tornar amb totes les garanties al curs escolar a partir del mes de setembre”.

Admet que el tancament escolar ha evidenciat la fractura digital

Sánchez va assegurar que la Comissió Parlamentària d’Avaluació, que impulsaran “immediatament” quan s’aixequi l’estat d’alarma el 21 de juny, haurà d’avaluar les “fragilitats” que arrossega Espanya en el teletreball, en educació no presencial i en la fractura digital. “Hem d’aprendre de l’emergència per preparar-nos millor”, va sentenciar. El president del Govern de l’Estat va insistir que aquests mesos de crisi i de vida aturada “han estat durs” per als més joves, que “han vist paralitzades les seues vides”. “Han tingut el refugi de les seues famílies però han perdut la connexió amb els companys i mestres”, va precisar. Segons la seua opinió, l’aturada “forçada” de l’educació presencial ha posat de manifest “dos carències”: la fractura digital i la conciliació familiar. “D’aquestes carències hem d’ocupar-nos en la Comissió Parlamentària d’Avaluació”, va indicar. Així mateix, va remarcar que 2.000 milions d’euros dels 16.000 milions destinats a les comunitats autònomes es dirigiran a l’educació amb l’objectiu d’“enfortir” l’ensenyament públic.

tracking