SEGRE

LABORAL SERVEIS SOCIALS

Vuitanta sensesostre del Barri Antic, allotjats en dos hotels gràcies al futbolista Keita Baldé

Solució per a dos setmanes fins a trobar un lloc definitiu, encara que desenes de persones continuen dormint als carrers || L'Ibis i el Reina Isabel ofereixen cada un 40 places que paga el jugador

Imatge de l’exterior de l’hotel Ibis, a la zona d’expansió de Copa d’Or i al costat de l’Ll-11.

Imatge de l’exterior de l’hotel Ibis, a la zona d’expansió de Copa d’Or i al costat de l’Ll-11.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuitanta persones sense sostre, moltes de les quals també sense papers, que han vingut a Lleida a intentar treballar en la campanya de la fruita, dormen des d’aquest cap de setmana en dos hotels de la ciutat (Ibis i Reina Isabel) gràcies a l’aportació econòmica del futbolista Keita Baldé. La coordinació entre el futbolista, representat per l’activista Nogay Ndiaye, la Paeria i la Federació d’Hostaleria de Lleida, amb el suport del president de l’Associació de Senegalesos, ha permès trobar aquest allotjament temporal durant dos setmanes per a aquestes persones que s’estaven al carrer fins a trobar un lloc definitiu per a aquesta temporada.

L’aportació econòmica del futbolista ha permès l’alimentació d’aquestes persones –gestionada inicialment per l’agrupació juvenil JuntoSumamos20 i posteriorment amb el suport del Casal de Joves per cuinar i carregar els mòbils– i, des d’aquest cap de setmana, l’allotjament als hotels durant dos setmanes. Dissabte, quaranta persones ja van dormir a l’hotel Ibis i, des d’ahir, quaranta ho fan al Reina Isabel, a l’N-II.

La Paeria destaca la cooperació amb el futbolista i la Federació d’Hostaleria

Per facilitar el trasllat d’aquestes persones entre l’hotel i els camps de fruita, la Paeria ha gestionat amb l’ATM el reforç de les línies regulars de bus que fan el trajecte Lleida-la Granja d’Escarp. El cost dels títols de transport també els ha assumit Baldé.

Per a Nogay Ndiaye, “assegurant l’allotjament d’aquestes vuitanta persones, complim amb el desig del futbolista d’ajudar aquelles persones que actualment encara no tenien un allotjament”. Al seu torn, per a la futura regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, va afirmar que aquesta és “una mostra clara dels fruits que dóna la coordinació entre les institucions, les entitats i el teixit empresarial de la ciutat amb la correcta atenció de les persones, com a objectiu comú de tots els agents implicats”.

Malgrat això, continuen sent desenes les persones que pernocten al Barri Antic. Ahir al matí, per exemple, se’ls podia veure a la Casa de Fusta del carrer Cavallers, on molts dormen al porxo amb matalassos, per la plaça del Dipòsit i el carrer Tallada. També són diversos els que pernocten al porxo del Centre Cívic de l’Ereta.

També està previst un altre allotjament per a seixanta persones en un bloc de la Mariola que també ha llogat Baldé, però que ha de condicionar-se. Ningú al barri sap quin edifici és i només hi ha rumors.

Fa dos setmanes el jugador va acusar de racisme els hotelers

L’acord amb aquests dos hotels s’ha assolit dos setmanes després que tant el futbolista català d’origen senegalès Keita Baldé, que és jugador del Mònaco, com Nogay Ndiaye acusessin de racisme els hotelers de Lleida, a l’afirmar que diversos establiments havien rebutjat la seua oferta de pagar l’allotjament per a aquestes persones que dormien al carrer. Mentrestant, els veïns del Barri Antic han denunciat en nombroses ocasions la problemàtica derivada pel fet que hi hagi desenes de persones que estan vivint al carrer.

Per la seua part, l’alcalde, els grups del govern municipal i el PSC van enviar dos cartes al Govern central i la Generalitat demanant la regularització dels sensepapers perquè puguin treballar en la fruita.

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha respost que s’ha de treballar per “buscar una solució” a la situació d’aquests migrants.

tracking