SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolen dos mossos acusats de no investigar una pallissa a un veí de Lleida

Dos mossos jutjats després d'una agressió de policies locals de Vila-seca a un lleidatà || Els demanaven dos anys i mig de presó

El sergent Cunillera i l’intendent Morón (al centre).

El sergent Cunillera i l’intendent Morón (al centre).ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Tarragona ha absolt l’intendent Jaume Morón, excap dels Mossos al Tarragonès, i el sergent lleidatà Xavier Cunillera, acusats d’evitar una investigació contra dos policies locals de Vila-seca que van clavar una pallissa a un veí de Lleida el gener del 2013, que va resultar greument ferit. El tribunal, en el qual un dels tres magistrats ha emès un vot particular, determina que “no s’ha apreciat una voluntat clara i decidida de no voler investigar els fets”. També asseguren que “no s’entreveu cap motiu o interès dels acusats a ocultar els fets investigats [...], ni tampoc s’acredita cap mòbil que hagués pogut induir els acusats a ocultar intencionadament dades rellevants per a la investigació”.

La Fiscalia afirmava que van evitar impulsar la investigació i van obviar informacions clau amb l’objectiu que el jutjat arxivés el cas. Concretament, deia que l’intendent Morón va obligar una cap a deixar la investigació i cedir-la al sergent, que va obviar al jutjat informacions clau.

Un dels tres magistrats discrepa de la sentència i considera que haurien de ser condemnats

El Ministeri Públic, que inicialment demanava una condemna de cinc anys de presó pels delictes de falsedat documental i omissió del deure de perseguir delictes, va rebaixar la petició a sengles penes de dos anys i mig de presó, ja que va considerar l’atenuant de dilacions indegudes.

El lleidatà Enric Rubio, lletrat de Cunillera, va dir ahir que “estem molt satisfets perquè s’ha demostrat la seua innocència després de quatre anys molt durs perquè han estat acusats d’un dels delictes més grans de què es pot acusar un policia com és el de no perseguir delictes”.

Pel que fa al magistrat que ha emès el vot particular, considera que en els informes hi va haver “omissions que van haver de ser deliberadament esbiaixades i mogudes per un propòsit d’ocultació de responsabilitats amb l’única finalitat de cobrir els agents de la policia local”. Considera que havien d’haver estat condemnats un any i mig de presó i inhabilitats. La sentència pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJC).

tracking