SEGRE

Vuitanta interins de l'ajuntament de Lleida denuncien “frau de llei”

Reclamacions administratives i judicials també per “abús de temporalitat”, segons CGT

Imatge d’arxiu del palau de la Paeria.

Imatge d’arxiu del palau de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CGT assegura que uns vuitanta interins de la Paeria han presentat reclamacions administratives i judicials per “abús de temporalitat” i “frau de llei” i afirma que en total 300 persones es troben en aquesta situació.

Tal com va publicar ahir aquest diari, la Plataforma d’Interins de Catalunya ha rebut 400 reclamacions després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea obrís la porta en una recent sentència a sancionar les administracions per aquesta raó i va apuntar que la factura en indemnitzacions podria superar els 5.000 milions. En el cas de Lleida, CGT estima que les indemnitzacions i la sanció arran de les vuitanta reclamacions podrien assolir els 900.000 euros.

En canvi, convertir en fixos els interins resultaria “gratis” a l’administració, indica. De fet, elogia també una sentència d’un jutge d’Alacant que ha donat la raó a una interina de l’ajuntament d’aquest municipi. Aquest sindicat i UGT han firmat un manifest que ja han fet arribar a Recursos Humans de la Paeria en el qual reclamen una taula de negociació per als treballadors que han demandat per via administrativa “per no buidar els fons municipals”, a banda d’altres mesures.

Per la seua part, la tinent d’alcalde Jordina Freixanet argumenta que no existeixen sentències relatives a l’ajuntament de Lleida i remarca que ja van anunciar la seua voluntat de “reduir al màxim la temporalitat dels nostres empleats”. Va assenyalar que es troben “en plena negociació sindical” sobre aquesta qüestió.

tracking