SEGRE

JUSTÍCIA BALANÇ

Ponent té 58 reclusos perillosos, la xifra més elevada de Catalunya

Pel trasllat de presos d'altres penitenciaris, i duplica la xifra habitual

Vista aèria de la presó de Ponent, que compta amb 482 cel·les.

Vista aèria de la presó de Ponent, que compta amb 482 cel·les.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Penitenciari Ponent compta actualment amb 664 interns, 58 més que fa un any, cosa que representa un augment del 9,6 per cent i l’increment més important de les presons de Catalunya, segons les dades del departament de Justícia a 17 de juny. A més, es dóna la circumstància que part d’aquest augment s’ha registrat al Departament de Règim Tancat (DERT), destinat als interns perillosos o amb problemes de conducta. Aquesta setmana hi ha cinquanta-vuit reclusos al DERT, amb la qual cosa duplica les xifres habituals i és la presó amb un nombre més elevat. De fet, és el més elevat de Catalunya (188 en total) per sobre de Quatre Camins (50) o Brians 2 (44), segons van indicar fonts sindicals.

El departament de Justícia va assenyalar que l’augment es deu al trasllat d’interns que han protagonitzat aldarulls en altres centres, que es tracta d’una “situació conjuntural” i que Ponent és una de les que té més capacitat en el DERT. Respecte a l’increment de població reclusa al centre penitenciari, un dels motius que l’expliquen són les obres que es fan a Quatre Camins i que han obligat a traslladar persones privades de llibertat a altres presons. Des de Justícia van afegir que “les fluctuacions d’interns a les presons és habitual”. En canvi, per als sindicats falta personal i mitjans (vegeu el desglossament).

La xifra actual d’empresonats és lluny dels 1.000 interns que es considera el límit de la seua ocupació i encara més lluny del rècord històric a què es va arribar l’any 2007, amb 1.104 presos. En canvi, fa tres anys va arribar al mínim històric amb 572 interns.

Els treballadors es queixen de la falta “estructural” de personal Els funcionaris de Ponent fa molt temps que denuncien la manca de personal. Fa un parell de setmanes, per exemple, van fer una cassolada per protestar per la falta de personal, que diuen que és “estructural”. El Csif explica en aquest sentit que “torna a haver-hi cel·les ocupades per tres interns quan s’hauria d’avançar cap a un intern per cada una de les 482 cel·les, ja que la situació actual només augmenta la conflictivitat”. Així mateix, afegeix que continua faltant inversió en mitjans.

tracking