SEGRE

PAERIA PLE EXTRAORDINARI

El govern de Lleida modifica el cartipàs per quart cop en un any en l'estrena de Sall com a regidora

Serveis Socials passa a ser de Persones, Comunitat i Agenda 2030 i perd diverses àrees || L'oposició critica que el canvi es fa “per ajustar el càrrec als edils i no en benefici de la ciutat”

La nova edil, Mariama Sall, durant el discurs de presentació.

La nova edil, Mariama Sall, durant el discurs de presentació.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple extraordinari de la Paeria va aprovar ahir la quarta modificació del cartipàs en menys d’un any després de la seua aprovació i la constitució del govern. Aquesta ha estat arran del nomenament de Mariama Sall com a nova regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, en substitució de Regina Cairol, l’edil responsable de Serveis Socials que va renunciar a l’acta el 23 de maig, la qual cosa va comportar una reestructuració de l’equip de govern. La modificació del cartipàs va prosperar amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, JxCat i Comú), l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans i PP. Precisament, aquest canvi va ser durament criticat per l’oposició, els portaveus de la qual van assegurar que els canvis es fan “per ajustar el càrrec als regidors i no en benefici de la ciutat”.

Segons va detallar la tinenta d’alcalde, Jordina Freixanet, aquesta reorganització preveu, entre altres aspectes, “que l’àrea de polítiques de servei a les persones recaigui en la tinenta d’alcalde Sandra Castro”, que ja ostentava la cartera d’Educació, Cooperació, Drets i Feminisme. D’altra banda, “l’àmbit de la drogodependència passa a ser competència de la tinenta d’alcalde de Salut i Economia, Montse Pifarré, i la nova regidora assumirà les àrees d’Interculturalitat, Desenvolupament de les Smart Cities i Relacions Internacionals”, va concloure Freixanet. Aquests canvis comporten que l’àrea de Serveis Socials es diversifiqui en tres regidories, cosa que l’oposició va criticar.

Sellés: “Han batut el rècord de canvis del cartipàs quan a l’oposició deien que era intocable”

El portaveu del grup del PSC, Jaume Sellés, va assenyalar que el govern municipal “ha batut el rècord mundial de modificacions del cartipàs, cosa estranya perquè quan eren a l’oposició per a vostès era un document intocable”. Va censurar així mateix que “un any després de la presa de possessió del govern només han generat decepció i crispació a la ciutat, apujant impostos i sense tenir cap model urbanístic, econòmic i d’acció municipal” i va advertir a la nova edil que “amb el que s’ha vist les últimes setmanes es cobreixi les espatlles dels seus companys de govern”.

La portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, va dir que “estem davant de l’enèsima modificació del cartipàs, és cert que vostès eren el govern del canvi, però del cartipàs”. Va criticar que “fins ara teníem una àrea de serveis socials i ara passa a ser de Persones, Comunitat i Agenda 2030 per ajustar el càrrec a les necessitats de les persones que col·loquen, anteposen els seus interessos als de la ciutadania”. Paral·lelament, el portaveu del PP, Xavi Palau, va criticar que no “ens han explicat en cap moment el motiu del canvi del cartipàs ni per què ho fan” i va recordar que aquesta modificació “ve arran d’una crisi de govern”.

El ple va ser telemàtic, excepte al començament, quan Sall va prendre possessió com a regidora. A la seua presentació, es va adreçar “als joves, immigrants o persones d’altres ètnies que no siguin raça blanca, que sapigueu que jo i tots tenim el poder i la capacitat de marcar el ritme i el futur de les nostres ciutats”.

Un exconseller de l’EMU passa a assessorar Torre Salses als 15 dies La junta general de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) d’ahir va ratificar el cessament de César Béjar com a conseller del PSC i va acceptar Sergio Hedo al seu lloc. La polèmica va sorgir quan el president de l’EMU, Sergi Talamonte, va dir que “fa un mes el senyor Béjar em va comunicar la seua renúncia i dimarts em va trucar en nom d’Eurofund, l’empresa impulsora d’un centre comercial a Torre Salses, per buscar un acord sobre la reparcel·lació dels terrenys”. Béjar va ser cap de gabinet de l’anterior alcalde i actual cap de l’oposició, Fèlix Larrosa. Aquest va replicar que “Béjar va deixar el càrrec quan Eurofund va contractar al seu despatx d’advocats al considerar que podria ser contradictori ser conseller de l’EMU, no té res a ocultar i és un exemple de professionalitat i transparència”.

tracking