SEGRE

ESNOTICIA

'Controlat' el brot de la residència de Lleida i la Generalitat confinarà si cal

La Generalitat afirma que el brot a la residència Castrillón de Lleida, amb 13 usuaris i 5 empleats contagiats per Covid-19, està controlat, però en cas que sigui necessari confinarà la zona. Per la seua part, el Govern central va anunciar que no descarta tornar a l'estat d'alarma en algun territori, encara que després va matisar que no està previst.

Imatge de la directora de la Castrillón, Carme García, on 13 dels 34 usuaris són positius.

Imatge de la directora de la Castrillón, Carme García, on 13 dels 34 usuaris són positius.EUROPAPRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, va afirmar ahir que el brot a la residència Castrillón de Lleida està controlat, però va advertir que el Govern català prendrà una mesura “dràstica”, com confinar la zona, si ho veu necessari. Va explicar que els 18 casos d’aquest brot –dels quals 13 són residents i cinc empleats, com va avançar SEGRE– s’han aïllat, mentre que hi ha quatre usuaris ingressats, i que els contactes s’han controlat. Per això, va recalcar la necessitat de no generar “alarma” entre la població. Va dir que ara mateix no està sobre la taula confinar Lleida, però que prendran aquesta decisió si el brot es descontrola.

D’altra banda, la vicepresidenta primera del Govern central, Carmen Calvo, va assegurar al matí que si els brots de coronavirus s’agreugen l’Executiu espanyol es planteja “decretar l’alarma en una part del territori, si no en tot”. Hores més tard, la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern estatal, María Jesús Montero, va aclarir que el Govern de Sánchez no té previst ni estudia l’aplicació d’un altre estat d’alarma, tret que la situació de la pandèmia de coronavirus canviï dràsticament.

Salut demanarà als temporers que són a la Fira que pernoctin als municipis on treballin

Respecte a les declaracions de Calvo, Budó va respondre que “no entendria” la reactivació de l’estat d’alarma en cas de rebrot a Catalunya i va manifestar que la Generalitat vol mantenir les seues competències, també si hi ha una segona onada.

Respecte a la situació a la residència Castrillón, la seua directora, Carme García, va assenyalar que els primers casos es van detectar el 14 de juny, quan l’avenç en la desescalada ja permetia visites de familiars. Tot i així, fonts de Salut van indicar que es desconeix l’origen del brot.

García també va explicar que el centre ha habilitat un alberg per als treballadors que vulguin quedar-se a dormir.

D’altra banda, de les més de quaranta persones que romanien a l’hotel Rambla, tant temporers com veïns que han tingut contacte amb positius, almenys set amb el Covid es van traslladar a la casa de colònies La Manreana, on ja hi ha 24 temporers positius.

D’altra banda, Salut recomanarà als temporers que vagin als pavellons de la Fira (dilluns eren 186) que pernoctin al mateix municipi on treballen, per evitar contactes entre zones.

Imatge de la directora de la Castrillón, Carme García, on 13 dels 34 usuaris són positius.

Imatge de la directora de la Castrillón, Carme García, on 13 dels 34 usuaris són positius.EUROPAPRESS

tracking