SEGRE

PAERIA TRIBUNALS

Impugnen reservar una plaça de sergent per a una dona

Asigull presenta un contenciós al jutge || Al·lega que s'haurien de convocar més de tres places per poder reservar-ne una

El concurs intern de la Urbana és per a set places en total.

El concurs intern de la Urbana és per a set places en total.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Independent de la Guàrdia Urbana de Lleida (Asigull) ha recorregut als tribunals la promoció interna de la Guàrdia Urbana perquè consideren que la reserva d’una plaça de sergent per a una dona s’ha fet de forma il·legal i demanen la paralització de tot el procés selectiu fins que no hi hagi una resolució. La convocatòria global és de set places de promoció interna de subinspector (dos), sergent (tres) i cap (dos), i una de sergent està destinada a una dona per progressar en la igualtat de gènere.

El sindicat ha presentat un contenciós administratiu en el qual recorren les bases del concurs intern amb l’argument que la llei de Policies Locals indica que la reserva ha de ser d’un mínim del 25% de les places sempre que se’n convoquin més de tres, quan ara se’n convoquen únicament tres i una és per a una dona, que suposa un 33%, va explicar el lletrat d’Asigull, Francesc Gaspar. Va afegir que per sustentar aquest percentatge ho hauria de recollir el pla d’igualtat de la Paeria, que té com a objectiu fomentar l’accés de les dones a llocs en els quals no n’hi ha o són minoria, però assegura que no determina cap percentatge.

Demana paralitzar el procés de promoció interna per a set places de cap, sergent i subinspector

A més, va apuntar que “és absurd que reservin un 33% de les places per a dones quan al cos hi ha menys d’un 8 per cent de dones i quan ara només se’n pot presentar una a sergent perquè només hi ha una cap”.

El lletrat va assenyalar també que acudeixen directament al jutjat “perquè l’experiència ens diu que la via administrativa és estèril, ja que l’administració mai no fa marxa enrere per aquesta via”. “Al ser un acord de la junta de govern local es pot recórrer directament al jutge i demanem la paralització del procés selectiu fins que es resolgui, perquè pot ocórrer que aspirants que aconsegueixin plaça es vegin perjudicats o a la inversa”, va matisar. En aquest sentit, el sindicat CSIF sí que ha recorregut per via administrativa i també consideren que la reserva de la plaça vulnera la legislació.

tracking