SEGRE

Vithas es reorganitza per als pacients amb Covid-19

Els centres Vithas són espais segurs que ja compleixen una de les principals condicions establertes pel Ministeri de Sanitat a les CCAA per a la desescalada gradual de les mesures de desconfinament i la reactivació assistencial

Vithas es reorganitza per als pacients amb Covid-19

Vithas es reorganitza per als pacients amb Covid-19

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 20 hospitals del Grup Vithas, entre els quals es troba el centre de Lleida, ja estan preparats para reactivar l’activitat ordinària amb totes les garanties de seguretat per als pacients i professionals davant la Covid-19. Tal com ha establert el Ministeri de Sanitat, els protocols dissenyats pel Grup inclouen dos circuits diferenciats: un per als pacients que pateixen covid-19 o amb sospita de patir-la, i un altre per als pacients que van a l’hospital per la resta de patologies. Aquest doble circuit s’aplica en totes les àrees d’activitat hospitalària, com urgències, consultes externes, quiròfans, plantes d’hospitalització, sales d’espera o admissions.

La disminució de nous casos de covid-19 i el previsible increment de l’activitat ordinària per atendre els pacients que requereixen tractament mèdic, ha portat la direcció de Vithas a dissenyar i implementar des de fa setmanes protocols que garanteixen la seguretat de pacients i dels mateixos professionals. Per a la seua realització, es va reorganitzar l’activitat i procediments, circuits, mesures d’aïllament i protecció personal.

Els hospitals Vithas són espais segurs i estem preparats per tornar a cuidar la salut de les persones que, a causa de l’epidèmia, i ja sigui per temor o per l’obligada desprogramació de l’activitat no urgent, han demorat la visita al metge. Gràcies als nostres protocols, estem llestos per reprendre l’activitat amb totes les garanties de seguretat David Baulenas, director corporatiu assistencial i d’investigació de Vithas.

Vithas ha realitzat test massius de detecció del virus a tot el personal, aportant totes les mesures d’autoprotecció necessàries, inclosos els EPI en els professionals que tracten a pacients Covid-19 o amb sospita de patir-lo. De la mateixa manera, se subministraran màscares i gel hidroalcohólico a totes les persones que vagin a l’hospital per qualsevol motiu.

La demora en anar al metge, un seriós problema de salut pública

L’estat d’alarma ha provocat que pacients amb patologies diferents a la Covid-19 hagin decidit no anar al metge per temor del contagi. De fet, les dades observades a la xarxa d’hospitals Vithas, coincidents amb altres estudis, indiquen per exemple que l’atenció a pacients amb angioplàsties en cas d’infart agut ha disminuït un 40% i el mateix ha succeït amb els ictus, ja que el nombre de pacients que han anat a l’especialista per aquesta raó s’ha reduït un 30%.

A nivell mundial, estudis recents adverteixen fins i tot de l’efecte advers que les mesures de confinament i la por de la infecció en centres sanitaris poden tenir sobre la població infantil ja que poden arribar a incrementar la seua mortalitat. Així mateix, una atenció primerenca evita que la salut del pacient es compliqui.

tracking