SEGRE

ADMINISTRACIÓ LABORAL

Denuncien la Paeria per les vacances forçoses de l'agost

Junta de personal i comitè d'empresa demanen que anul·li l'ordre i sancioni la corporació || Diuen que és una imposició que vulnera la legislació i el conveni

Imatge d’arxiu del palau de la Paeria.

Imatge d’arxiu del palau de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta de personal i el comitè d’empresa de l’ajuntament de Lleida van presentar ahir una denúncia davant de la Inspecció de Treball contra l’ordre de l’equip de govern que imposa dos setmanes de vacances forçoses a l’agost al gruix del personal municipal, en la qual demanen a Treball que anul·li aquesta mesura i sancioni la corporació.

Els sindicats basen la denúncia contra l’obligatorietat d’haver de fer vacances entre els dies 10 i 23 d’agost en cinc qüestions. Una és que l’equip de govern ha modificat el punt de l’actual acord conveni que regula les vacances sense cap negociació prèvia. Ho qualifiquen d’“imposició unilateral de la patronal amb la prèvia col·laboració directa o indirecta d’alguns caps servils, amb el consegüent malestar dels treballadors”.

L’ajuntament tancarà o deixarà en mínims el gruix dels seus serveis entre el 10 i el 23 d’agost

El segon punt és que l’ajuntament força que l’empleat hagi d’agafar dies personals en aquell període si n’hi queden menys de deu de vacances, per la qual cosa afirmen que perden la seua condició de dies personals.

El tercer eix és que no s’han respectat els dos mesos d’antelació que fixa l’Estatut dels Treballadors per canviar el període vacacional. El quart, que també vulnera aquesta mateixa normativa a l’introduir canvis substancials en la jornada laboral. I l’últim, que els empleats municipals formen part de l’administració local de l’Estat i aquesta no ha aplicat cap mesura restrictiva arran de la pandèmia de Covid. A més, adjunten diverses sentències judicials que avalarien les seues tesis.

Tal com va avançar SEGRE, l’equip de govern ha decidit tancar o deixar en serveis mínims la major part de les dependències de la Paeria entre el 10 i el 23 d’agost, en una decisió inèdita fins ara.

Argumenta que la suspensió del treball presencial pel Covid ha fet que els empleats gairebé no hagin gaudit de dies d’assumptes propis fins ara, per la qual cosa hi havia el risc que s’acumulessin en el segon semestre, i que amb aquesta mesura es garanteix que l’administració municipal funcionarà al 100% al setembre.

Dos sindicats veuen irregular un plus a un cap de servei Dos sindicats, Afill-Usoc i Asigull, consideren irregular un complement que cobra una cap de serveis de l’àrea econòmica. En un escrit públic afirmen que per aquest concepte cobra uns 1.200 euros al trimestre, quan haurien de ser anuals, segons el conveni vigent. Per la seua part, fonts de l’equip de govern van destacar que el plus està motivat per “una sentència semblant que es va aplicar i s’ha fet extensiva a ella”. A més, van destacar que fa falta un nou conveni.

tracking