SEGRE

PAERIA PARTICIPACIÓ

El PSC s'afegeix al PP i planta el congrés de la Lleida postcoronavirus

Al·lega que no inclou els agents socials i econòmics i que la ciutat necessita mesures ja, no filosofia || El govern assenyala que escoltaran tothom

Una sessió plenària de la Paeria abans del coronavirus, quan se celebraven al saló de plens.

Una sessió plenària de la Paeria abans del coronavirus, quan se celebraven al saló de plens.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos dels tres grups de l’oposició a la Paeria no assistiran finalment al congrés telemàtic organitzat per la Paeria el proper dia 30 i l’1 de juliol per debatre sobre la ciutat postCovid, batejat com a Àgora de Lleida. El PSC va anunciar ahir que tampoc no hi participarà, com ja va fer el PP. En canvi, Cs va confirmar que sí que hi assistirà. El portaveu socialista, Jaume Sellés, va recordar que van proposar al govern un Pacte de Ciutat que incloïa cinquanta mesures per a la recuperació de la crisi i la participació d’agents socials i econòmics. “A Lleida li convenen mesures aplicades demà mateix, no debats acadèmics i filosòfics”, va assenyalar.

El PSC creu que el format plantejat no garanteix “ni el principi de neutralitat ni el de participació” i critica que han rebut “el programa pràcticament fet, la qual cosa impedeix qualsevol proposta a aquest govern autoanomenat de la transparència i la participació”. Sellés va lamentar que el govern no inclogui la participació de la ciutadania ni de col·lectius, col·legis professionals i representants veïnals. “Àgora és un terme que es refereix als espais oberts de la vida d’una ciutat i vostès l’han convertit en un espai tancat que respon als seus interessos”, va subratllar.

El govern municipal va lamentar que “el PSC, com el PP, no hagi volgut participar en un congrés que s’ha preparat amb la voluntat d’escoltar tothom” i va defensar que “el format permet unes intervencions més tècniques i teòriques, però també la participació de tota la ciutadania”.

Va recordar que s’ha habilitat un web per recollir aquestes aportacions, que tindran en compte les que es facin a les xarxes socials i que han habilitat dos números de telèfon per als qui no tinguin internet.

A més, les ponències es podran seguir de forma presencial des de la Llotja. Va recalcar també que les conclusions es plasmaran en un document que es farà públic i que es tindran en compte en el Pla d’Acció Municipal.

Així mateix, va indicar que els grups de l’oposició tenien un espai previst el pròxim dia 30 amb el mateix temps que els del govern i va anunciar que “els canals de participació queden oberts” per si reconsideren la seua postura.

tracking