SEGRE

ESNOTICIA

La Paeria pagarà uns dies més els hotels als 80 sensesostre al no cabre als pavellons

Expiren els 15 dies d'allotjament que va sufragar el futbolista Keita Baldé || Per evitar que tornin a dormir al carrer, al no haver prosperat encara la seua iniciativa de llogar un edifici a la Mariola

L’exterior de l’hotel Ibis, ubicat a la zona d’expansió de Copa d’Or i al costat de l’Ll-11.

L’exterior de l’hotel Ibis, ubicat a la zona d’expansió de Copa d’Or i al costat de l’Ll-11.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els quinze dies d’allotjament en dos hotels de la capital del Segrià (Ibis i Reina Isabel) que el futbolista Keita Baldé va pagar per a vuitanta persones sense sostre que van arribar a Lleida per intentar treballar com a temporers en la campanya de la recollida de fruita i dormien al carrer ja han expirat. No obstant, la Paeria assegura que es farà càrrec el cost de prolongar la seua estada uns dies per evitar que tornin a dormir al carrer, ja que els pavellons 3 i 4 de la Fira de Lleida que estan habilitats com a alberg no poden assumir que els 80 s’hi traslladin de cop. A més, afirma que la iniciativa del mateix Baldé de llogar un edifici a la Mariola per als temporers no ha prosperat.

“La recerca aliena a l’ajuntament d’un edifici on allotjar els temporers que ara estan als hotels no ha donat resultat i el pavelló no pot absorbir 80 persones més”, va indicar una portaveu municipal. “Per evitar que tornin a dormir al carrer, l’ajuntament prolonga la seua estada als hotels assumint el cost per uns dies.”

Mentrestant, la Paeria “farà una valoració social de cada un d’ells i prepara el pavelló per donar cabuda als que apostin per continuar buscant feina a Lleida”.

En aquest sentit, la tinent d’alcalde Educació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, va dir que “molts d’ells s’estan plantejant marxar de la ciutat al no haver trobat feina”.

Castro no va precisar quantes nits més seguiran als hotels, però aquest diari ha pogut saber que com a mínim a un dels dos la Paeria li ha comunicat que paga dos nits, la d’ahir i la d’avui, de manera que dimarts al matí han d’abandonar l’establiment.

Els veïns del Barri Antic havia denunciat en nombroses ocasions la problemàtica derivada que desenes de persones visquessin al carrer i ahir van afirmar que continuaven fent-ho (vegeu el desglossament). Aquest any, a l’arribada de persones per a la campanya de la fruita s’ha sumat la crisi sanitària pel coronavirus.

D’altra banda, aquesta situació va portar la plataforma Som Veïns a presentar una denúncia davant de la Fiscalia de Lleida contra la Paeria, la Generalitat i l’Estat al permetre que persones dormin al ras durant la pandèmia i les acusa de “posar en risc la salut dels habitants del Centre Històric per incomplir la seua obligació de garantir i protegir la salut i la seguretat dels ciutadans”.

tracking