SEGRE

ESNOTICIA

Més autonomia perquè usuaris de residències visitin les seues famílies

El Procicat aprova el pla de 'represa' als geriàtrics, que prioritza la detecció precoç || Recomanen visites setmanals amb un màxim de tres familiars

Quim Torra i la seua dona van conversar uns 20 minuts amb Pepa Moixí i Clotilde Brau.

Quim Torra i la seua dona van conversar uns 20 minuts amb Pepa Moixí i Clotilde Brau.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Procicat va aprovar ahir el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial, que regula la situació a les residències per continuar amb la desescalada i que preveu mesures per identificar de forma precoç casos de Covid-19.

Una de les principals novetats és que contempla la recuperació d’activitats com sortir al carrer a fer passejos, visites a cases de familiars o passar les vacances en família. D’aquesta forma, els residents més autònoms podran sortir sols sempre que tinguin capacitat per complir els criteris i les mesures de protecció establertes com l’ús de mascareta i el compliment de la correcta higiene de mans. També es podran autoritzar sortides llargues (d’un dia) per estar amb la família. Per norma general cal realitzar les sortides acordades prèviament i amb la firma anticipada d’un document de declaració responsable (per part del resident o del familiar).

Es continuaran denegant les visites als centres que no mostrin un control adequat de la infecció

Les visites s’autoritzen, com fins ara, a persones que viuen en residències classificades com a verdes i taronges. En canvi, es deneguen als centres que encara no mostrin un control adequat de la infecció, fins a la seua estabilització, segons criteris de Salut Pública (classificació roja). En aquests casos s’autoritzarà les visites de familiars quan el suport i procés d’atenció a les persones ho aconsellin i especialment en situació de final de vida. Una de les qüestions que es regulen és les visites de familiars. D’aquesta forma, es recomana que siguin setmanals i podran acudir-hi un màxim de tres familiars. També s’aconsella que els centres habilitin un espai exterior on es puguin mantenir distàncies de seguretat i es puguin fer passejos.

El document també estableix els criteris i les recomanacions per a la sectorització d’espais, la detecció precoç de casos i l’aïllament dels pacients que estiguin contagiats, entre altres aspectes de la prevenció de contagis. El pla també proposa que tots els residents i professionals que treballen als centres (excepte els que ja no siguin casos confirmats o probables de Covid-19 o hagin superat la malaltia) siguin objecte de control clínic i epidemiològic diari per incidir en una detecció precoç.

El president Torra visita dos centenàries a Guissona

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar ahir Pepa Moixí, de 106 anys, i Clotilde Brau, de 103, dos usuàries de la residència Fundació Privada BonÀrea i que han superat el coronavirus. Torra els va dir que “vinc a veure-us en representació de tanta gent de les residències que durant aquests mesos han viscut una situació difícil”. El president els va explicar la seua tancada en solitari al Palau dels Canonges arran del seu positiu. Clotilde Brau i Pepa Moixí li van comentar que volen saber “quan ens deixaran tornar a sortir a passejar pel carrer”, informa X. Santesmasses.

tracking