SEGRE

ESNOTICIA

El nou curs, sense menys ràtio per aula i sense mascareta ni distància

El curs començarà el 14 de setembre amb classes presencials i grups “estables” d'alumnes sense rebaixar-ne el nombre per aula, sense mantenir la distància d'1,5 metres ni utilitzar mascareta. Els consellers Pere Aragonès i Josep Bargalló van anunciar un mínim de 5.000 docents més i Quim Torra els va corregir i va elevar la xifra a entre 6.000 i 10.000.

En la reobertura aquest juny els alumnes sí que van haver de respectar la distància i portar mascareta.

En la reobertura aquest juny els alumnes sí que van haver de respectar la distància i portar mascareta.MAITE MONÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat aposta per al curs vinent per grups “estables” d’alumnes a les aules sense establir “límits sanitaris en les ràtios, ni distància de seguretat i no serà obligatori l’ús de mascareta”. Així ho va indicar ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló, que setmanes enrere havia anunciat una reducció de les ràtios a entre 15 i 22 alumnes que obligava a buscar espais fora dels centres. Ahir, en canvi, va dir que se’n necessitaran “molt pocs”. Va afegir que els grups estables d’alumnes han de ser heterogenis, no per nivell acadèmic, i que tindran assignats docents estables que “a Primària no seran de menys de dos i a Secundària no menys de cinc”, a més d’altres professors puntuals que sí que hauran de prendre mesures de seguretat. La consellera de Salut, Alba Vergés, va remarcar que aquesta estabilitat facilitarà la traçabilitat davant d’un eventual cas de Covid-19 i que si es confirma només haurà d’estar catorze dies en quarantena aquest grup.

Així mateix, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va anunciar una aportació de 370 milions per al curs que ve i “un mínim” de 5.000 professionals més, entre docents, psicopedagogs i d’altres. Va precisar que 233 milions seran per a la incorporació de personal, 103 per a un pla d’educació digital i 33 per a mesures contra la segregació. Bargalló va apuntar que negociaran amb els sindicats el nombre final de nous docents i va recordar que se sumaran als set-cents ja previstos. Només un parell d’hores després, el president Quim Torra va corregir el vicepresident i va elevar les xifres. “Estem en emergència educativa i el Govern li dedicarà tots els recursos que siguin necessaris. D’entrada, 450 milions i la contractació d’entre 6.000 i 10.000 professors més. I si cal revisar aquestes xifres perquè és necessari, les revisarem”, va subratllar.

Bargalló, que fa unes setmanes va demanar locals per fer classes, diu ara que no seran necessaris

Abans, Bargalló havia dit que disposar de més docents permetrà rebaixar ràtios als centres que les tinguin més altes i va apuntar que Salut avaluarà el professorat vulnerable davant del coronavirus, que serà substituït “des del primer dia” i en cas de ser declarat no apte. Respecte al pla d’educació digital, Bargalló va destacar que pretén assegurar la “connectivitat constant” a l’alumnat vulnerable, que va xifrar en 140.000 estudiants, fet que permetrà actuar de forma “quirúrgica” en cas d’un eventual nou confinament. Per això, va afirmar que en el primer trimestre entregaran dispositius als alumnes a partir de tercer d’ESO.

tracking