SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS SOCIALS

La Paeria ampliarà el servei d'atenció a sensesostre de la Fira fins a les 305 places

El pavelló 4 passarà de tenir 100 llits a 155, mentre que al 3 es mantindran els 150 || Serviran perquè hi dormin a partir d'avui les persones que eren als hotels pagats per Keita Baldé

Lliteres al pavelló 4 de la Fira, ahir a primera hora de la tarda.

Lliteres al pavelló 4 de la Fira, ahir a primera hora de la tarda.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ampliarà el servei d’atenció per a persones sense sostre habilitat als pavellons 3 i 4 de la Fira fins a arribar a les 305 places. Així ho van assegurar fonts municipals, que van precisar que el pavelló 4 passarà d’allotjar cent llits fins als 155, i hi haurà més dutxes, mentre que al 3 es mantindran els 150 inicials. Una mesura que ha pres per poder acollir les persones que fins ara pernoctaven en 80 places de dos hotels pagades pel futbolista Keita Baldé. Avui els hauran d’abandonar després que l’esportista es negués a assumir més costos i el consistori només ho hagi fet uns dies.

L’ajuntament preveu que no tots els que pernoctaven en hotels ho faran ara als pavellons, i per això l’ampliació és de 55 places i no de 80. En aquest sentit, un portaveu del consistori va assenyalar que “a partir d’ara s’haurà de valorar les persones que ja tenen una alternativa habitacional i quantes necessiten el recurs del pavelló fins que trobin una alternativa”.

És la tercera ampliació de places del dispositiu, que demà complirà un mes des de l’obertura

Es tracta de la tercera ampliació de places de l’oficina d’atenció per a persones sense llar en menys d’un mes de funcionament. Aquest servei va obrir les portes l’1 de juny amb només el pavelló 3 i amb capacitat per allotjar entre 120 i 150 persones. El 21 de juny l’ajuntament també va habilitar el pavelló 4 per poder-ne acollir un centenar més que dormien al carrer al Barri Antic. D’aquesta manera el dispositiu ha passat de poder allotjar un màxim de 150 persones fins a les 305 actuals. Sobre aquesta nova ampliació, la presidenta de l’associació de veïns de Cappont, Veni Ros, va dir ahir que “han d’allotjar aquestes persones, però haurien d’informar-nos abans”.

D’altra banda, la iniciativa del futbolista català d’origen senegalès Keita Baldé de llogar un edifici de la Mariola per als temporers no ha prosperat. Catalunya Ràdio va assegurar ahir que el futbolista de l’AS Mònaco hauria dit prou a assumir més despeses davant de la falta de suports. Aquest diari va intentar ahir contactar diverses vegades amb la seua portaveu i encarregada d’organitzar el dispositiu d’acollida a Lleida, l’activista Nogay Ndiaye, sense obtenir resposta.

Som Veïns tem que augmentin els assentaments al Centre Històric

La plataforma Som Veïns del Centre Històric va expressar ahir la por que els assentaments de sensesostre al barri augmentin després que les 80 persones que pernoctaven en dos hotels de la ciutat els hagin d’abandonar a partir d’avui. “Abans no volien anar a dormir als pavellons i es quedaven a la Casa de Fusta o l’Ereta i no creiem que hagin canviat d’opinió al respecte”, va dir un portaveu de l’entitat, que va advertir que “malgrat que s’ha desallotjat la Casa de Fusta, encara hi ha diversos assentaments de sensesostre a la plaça l’Ereta o al carrer Lluís Besa”. Així mateix, va recordar que “els últims dies han vingut a dormir als carrers del barri desenes de toxicòmans, la qual cosa augmenta la sensació d’inseguretat”.

Finalment, va criticar que “la síndica de greuges de Lleida no hagi dit res sobre les denúncies que li vam presentar el mes d’octubre passat per la degradació del barri”.

tracking