SEGRE

SALUT CENTRES

Queixa davant del síndic per l'atenció en un hospital de Lleida

Una família denuncia mala praxi per part d'empleats || Salut diu que ha enviat a Ribó la informació requerida

Edifici del Nadal Meroles, al carrer Acadèmia.

Edifici del Nadal Meroles, al carrer Acadèmia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una família ha acudit al síndic de greuges per traslladar-li la “mala atenció” per part d’alguns empleats de l’hospital sociosanitari Jaume Nadal Meroles. La denúncia, enviada tant al síndic, Rafael Ribó, com al departament de Salut, titular del centre que gestiona DomusVi, “el tracte d’alguns sanitaris que en ocasions no donaven menjar al seu familiar dependent, no l’ajudaven a fer les seues necessitats en una pala (per la qual cosa les feia al bolquer i tenia infeccions d’orina) o que no li obrien una botella d’aigua excusant-se que els feia mal una mà”. Assegura que quan han passat aquests episodis “ha estat una altra resident que l’ha ajudat, fins i tot a treure-li les dents a la nit perquè ningú ho feia”. La família va traslladar a principis d’any les queixes al síndic i a Salut, “després de dir-li el centre a la nostra familiar que li donaven l’alta, quan no ho poden fer fins que no tinguin plaça en una residència”. “Van passar uns mesos i el síndic ens va dir que va haver de tornar a posar-se en contacte amb el centre perquè no li contestava”, va explicar un membre de la família, que va afegir que a començaments de juny van tornar a enviar-li una altra queixa, així com a Salut. En aquesta última, a més d’afegir altres situacions, també van demanar explicacions de “per què durant la pandèmia un resident va rebre una visita i va agafar un nadó sense equip de protecció”.

Ahir mateix, la família va rebre la resposta de Salut, que els va dir que “permetre aquesta visita va ser una decisió facultativa per la situació del pacient”. Respecte a la resta d’episodis denunciats, Salut contesta que “no podem evidenciar els problemes de tracte referits” i els comunica que ja va enviar al síndic la informació requerida. Malgrat tot, la família va explicar que des de fa dos setmanes “els empleats problemàtics ja no hi són”.

La família diu que des de fa uns dies ja no són al centre els empleats “problemàtics”

Una altra família ja va acudir al síndic el 2018, una vegada el seu familiar havia mort en aquest centre. Li van traslladar “episodis de mala atenció, sense ajudar la resident a anar al bany, amb moments en què se la trobaven amb sang o amb excrements escampats”. El síndic va proposar a la família posar una denúncia als jutjats, però aquesta va preferir no fer-ho, mentre que Salut li va dir que “prendrien mesures”. “Estem segurs que el síndic hi va mediar, però sempre ens quedarà un mal record del centre”, assenyala. Una altra família va explicar a aquest diari situacions semblants, “com que no donaven menjar a la nostra familiar o que no l’arreglaven”, però van decidir no queixar-se per por de represàlies.

tracking