SEGRE

ESNOTICIA

Simón diu que els brots de Lleida i Osca són els més importants de tot Espanya

Illa no descarta confinaments selectius en blocs d'habitatges, empreses o edificis || Salut detecta 87 casos al Segrià en brots en una residència, tres firmes hortofructícoles i una d'agroalimentària

El pavelló de Saidí que s’ha habilitat per acollir temporers contagiats i que encara no ha obert.

El pavelló de Saidí que s’ha habilitat per acollir temporers contagiats i que encara no ha obert.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els brots de coronavirus de les comarques de la Franja i de Lleida són els dos que més preocupen el ministeri de Sanitat. Així ho va assegurar ahir el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón. Respecte al brot d’Osca, va apuntar que “sembla que evoluciona bé” i només el 10 per cent dels afectats presenta símptomes i està en aïllament, mentre que la major part de la resta no tenen simptomatologia i són infeccions ja resoltes. Simón va afirmar que això significa que “estan controlats” i, si hi va haver transmissió comunitària, ha estat “molt limitada”. Aquest brot té “moltes similituds” amb el de Lleida i també relacionat amb temporers, i fins i tot per proximitat geogràfica existeixen “dubtes” de si poden estar relacionats. En tots dos casos es tracta de temporers que “desgraciadament estan vivint en unes condicions molt dolentes”, però va descartar que el vincle amb la infecció sigui la feina que desenvolupen. Així mateix, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, no va descartar confinaments selectius en blocs d’habitatges, empreses o qualsevol altre edifici.

Per la seua part, la consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar que hi ha un component de “problemàtica social” que fa “un punt més difícil” el control d’alguns brots a Lleida. Va afegir que estan “molt relacionats” amb el que passa a Aragó i va insistir que “costa” identificar contactes i que les persones mantinguin les quarantenes “quan de la seua feina diària depèn la seua vida”. Va explicar que es treballa amb la Paeria de Lleida i altres ajuntaments i el departament de Treball i va assegurar que l’esforç és “màxim”. Vergés va assegurar que no estan “gaire” preocupats a nivell sanitari perquè majoritàriament els afectats són joves i amb símptomes lleus. La consellera va explicar que també hi ha alguns brots en residències, però controlats. En tot cas, va reconèixer que la incidència de casos per cada 100.000 habitants és “molt superior” a Lleida. Per aquesta raó, va insistir que hi treballen però no amb la idea de tornar a un confinament sinó de “gestionar” els brots.

Vergés assegura que hi ha un component “social” que fa difícil el control d’alguns brots a Lleida

D’altra banda, dels 92 casos positius que es van detectar el 26 de juny a Lleida, un total de 87 corresponen al Segrià, segons van informar fonts de Salut, que van afegir que són de cadenes iniciades detectades en una residència, tres empreses hortofructícoles i una d’agroalimentària. Salut no va detallar quins són, però ha recomanat a firmes del sector fer proves d’anticossos als empleats i, en cas que surtin negatives, realitzar la PCR.

Les 4 comarques de la Franja seguiran en fase 2 al sumar 330 infectats

El departament de Sanitat del Govern d’Aragó manté la fase 2 de la desescalada a les quatre comarques afectades per brots de coronavirus: la Llitera, Cinca Mitjà, Baix Cinca, i Baix Aragó-Casp, que ja sumen al voltant de 330 contagis confirmats. La majoria dels brots d’aquestes quatre comarques han sorgit entre treballadors temporers encarregats de les campanyes de recol·lecció de fruita. Des de l’Executiu aragonès van explicar que hi ha bona coordinació i entesa amb el ministeri de Sanitat i es va acordar continuar treballant en la mateixa línia, mantenint totes les mesures ja aplicades, i a meitat d’aquesta setmana es farà un balanç de la situació.

D’altra banda, la direcció general de Salut Pública d’Aragó va detectar diumenge quinze nous casos a la comunitat, dels quals onze corresponen a la província d’Osca i quatre, a la de Saragossa. A més a més, es van registrar sis ingressos a planta i s’han donat catorze altes epidemiològiques. Aquests nous casos s’estan estudiant per establir-ne el vincle amb els ja coneguts i, de moment, sis corresponen a les comarques del Baix Cinca, Cinca Mitjà i la Llitera, i dos, a la del Baix Aragó-Casp.

tracking