SEGRE

Agents de la policia local protesten contra l'ajuntament de Lleida per la falta de tests

Reclamen un protocol clar, ràpid i que els facin proves

Una trentena d'urbans van protestar ahir davant de la Paeria.

Agents de la policia local protesten contra l'ajuntament de Lleida per la falta de testsMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena d’agents de la Guàrdia Urbana es van concentrar aquest dimarts al matí davant de la Paeria per mostrar públicament el seu descontentament amb la Paeria per la gestió que ha fet amb el cos policial durant la crisi sanitària, especialment per la falta de tests PCR als policies. Convocats pels sindicats Asigull i Csif, van afirmar que “l’ajuntament no ha reconegut la nostra tasca ni el nostre risc. Som aquí per demanar un protocol clar i ràpid, per reclamar proves PCR o les que siguin per poder avaluar el nostre estat de salut. Fins avui se’ns ha negat, seguint, com diuen, criteris del departament de Salut.”

El detonant per convocar la protesta va ser la demora d’una setmana a fer la prova als vuit agents que van tenir contacte amb un detingut contagiat i els tests no es van practicar fins ahir. Durant la concentració, els representants sindicals es van reunir amb l’alcalde, Miquel Pueyo, i la tinenta d’alcalde Jordina Freixanet, i els van manifestar que entenien el seu malestar “però no que hagin optat per fer una concentració quan tant la prefectura com el Govern de l’ajuntament han estat sempre oberts a escoltar-los”.

L’alcalde els va recordar que amb el seu mandat s’ha recuperat la taula de la Guàrdia Urbana, que es reuneix trimestralment després de més d’un any de no fer-ho. Pueyo també es va mostrar obert a escoltar sempre les seues necessitats i les seues propostes així com millorar els diferents protocols que s’hagin d’elaborar amb motiu de la pandèmia.

tracking