SEGRE

ESNOTICIA

Salut afirma que hi ha 7 brots al Segrià i la Segarra amb 100 infectats i un altre a la Val d'Aran

Al pla, a part d'un geriàtric, tres empreses de fruita i una d'agroalimentària, afecten una residència que no és de gent gran i un bloc de pisos || Divina Farreny preveu que els contagis augmentaran

Divina Farreny va atendre ahir els mitjans davant de la delegació de Salut.

Divina Farreny va atendre ahir els mitjans davant de la delegació de Salut.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va confirmar ahir que actualment hi ha set brots de coronavirus actius a la regió sanitària de Lleida, dels quals sis corresponen al Segrià i un a la comarca de la Segarra. La delegada de Salut, Divina Farreny, va explicar que a més del detectat en un geriàtric, tres empreses hortofructícoles i una d’agroalimentària, n’hi ha un altre de molt recent en una residència que no és de la tercera edat i en un bloc de pisos a Lleida ciutat. Entre tots sumen fins ara un centenar de casos positius, “però aniran augmentant”.

Farreny va dir que el de la Castrillón està “controlat”, ja que no hi ha hagut més casos i es mantenen en tretze residents i cinc empleats els infectats. Respecte a l’altra residència, va dir que ahir la van començar a estudiar i que avui donarien més informació. “De moment, dos treballadors i un usuari han donat positiu, però cal fer més proves PCR”, va assenyalar. Va afegir que “es tracta d’un equipament de gestió privada”. Sobre el bloc de pisos, es van detectar nou persones encomanades divendres passat arran de la transmissió entre diversos veïns. Alguns s’estan als seus domicilis i d’altres al Rambla o La Manreana. Respecte a les empreses, va afirmar que no hi hauria una relació de contagis entre si. Hi ha 24 positius en tres firmes de fruita del Segrià, i hi ha més casos en una altra d’agroalimentària de la Segarra. Farreny va eludir detallar els noms de les empreses. Va assenyalar que la de la Segarra “s’està estudiant”, però que els casos s’han reduït respecte a la setmana passada. En aquesta comarca, Guissona concentra la meitat de positius des de l’inici de la pandèmia i bonÀrea havia verificat fins aquest diumenge disset casos positius.

Recomana evitar anar a les zones de la Franja amb brots i que els temporers dormin on treballen

Part dels afectats són temporers, i Salut recomana minimitzar la mobilitat amb Aragó, on també hi ha brots en quatre comarques de la Franja entre aquest col·lectiu de treballadors de la fruita.

Farreny va destacar que “l’Atenció Primària està fent una bona feina detectant casos i contactes per aïllar-los i evitar que hi hagi més transmissió”. Va afirmar que els casos “estan bastant controlats”, encara que des del departament segueixen “en alerta”. “Tenim el pla per acorralar la propagació, que està funcionant”, va indicar. A més, va dir que “fem un cribratge quan es detecta un positiu, per la qual cosa és més fàcil trobar més casos i que siguin asimptomàtics”.

La Val confirma dos positius més, un d’ells per la barbacoa

El Conselh va confirmar ahir dos nous casos de Covid-19 a Aran. D’ells, un s’afegeix als set confirmats els passats dies 23 i 25 que, segons les informacions facilitades als serveis sanitaris, es van infectar el dia 16 d’aquest mes en una barbacoa d’amics a Naut Aran a la qual van assistir setze persones, de les quals vuit han resultat contagiades.

En aquest sentit, s’ha de remarcar que el segon cas confirmat ahir correspon a un cas aïllat sense relació amb aquest brot.

Tots ells han estat detectats a través de proves PCR. En aquests moments, totes les persones afectades es troben en aïllament domiciliari amb símptomes lleus. Actualment, el total de casos de Covid-19 confirmats a Aran és de 179.

tracking