SEGRE

TRANSPORT FERROCARRIL

Usuaris i CCOO denuncien que el servei d'Avant Lleida-Barcelona s'ha reduït al 25%

Hi ha dos viatges per sentit, davant els vuit d'abans de la pandèmia, després de la fi de l'estat d'alarma || Viatgers recullen firmes i Renfe diu que els reposarà si hi ha demanda ja que ara l'ocupació és del 30%

Imatge d’arxiu dels lleidatans que habitualment utilitzaven l’Avant per anar a treballar a Barcelona.

Imatge d’arxiu dels lleidatans que habitualment utilitzaven l’Avant per anar a treballar a Barcelona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris dels trens Avant que abans de l’estat d’alarma viatjaven diàriament a Barcelona i el sindicat Comissions Obreres (CCOO) van denunciar ahir que Renfe segueix sense recuperar les freqüències suprimides durant la crisi sanitària, cosa que deteriora el servei. En concret, asseguren que els Avant han passat de tenir “entre set i vuit freqüències diàries per sentit de Lleida a Barcelona a només dos”, la qual cosa ha provocat, segons CCOO, que els viatgers “s’hagin vist abocats a la carretera a causa de la poca oferta de serveis”. Arran de la situació, els usuaris habituals de l’Avant Lleida-Barcelona han iniciat una recollida online de firmes (http://chng.it/G7KGh4sSGR) per demanar a Renfe “que es recuperi com més aviat millor el servei Lleida-Barcelona de primera hora (amb sortida a les 7.05) i el de tornada a mitja tarda (amb sortida a les 18.05)”. Aquests dos combois eren els que més demanda tenien abans de la pandèmia i els usuaris asseguren que “ara s’han substituït per trens AVE o Alvia, amb tarifes impossibles de sufragar per als que viatgem habitualment”. També demanen allargar l’extensió dels abonaments de transport.

CCOO exigeix la “reposició de totes les freqüències Avant Lleida-Barcelona que hi havia abans de la pandèmia”, i recorda que Lleida ja està “per si mateix discriminada en els serveis ferroviaris”. Precisament, la senadora d’ERC per Lleida Sara Bailac va fer ahir a la Cambra Alta la mateixa demanda que CCOO i els usuaris de l’Avant. Amb aquestes peticions, Renfe va dir que “després de l’estat d’alarma s’està fent una recuperació progressiva del servei en funció de la demanda”. Va recordar que actualment hi ha 10 connexions diàries d’alta velocitat entre Lleida i Barcelona en tots dos sentits, dos de les quals en Avant (a les 8.05 i 18.00 direcció Barcelona i a les 6.05 i 16.05 direcció Lleida). Així mateix, va recalcar que “l’ocupació dels Avant amb arribada o sortida a Lleida després de l’estat d’alarma és baixa, d’un 30%”.

Al març van exigir ja millores en trens i abonaments La reducció de les freqüències Avant arriba mesos després que els usuaris denunciessin que des de fa més d’un any els combois que cobreixen la línia Lleida-Barcelona són més vells, sorollosos i molestos. Per això, el mes de març passat, dos setmanes abans de l’estat d’alarma, van presentar un manifest a la Paeria, Diputació i Generalitat per exigir a l’Estat més freqüències, millors trens i abonaments més barats. Des que l’Avant va entrar en servei fa dotze anys, les queixes dels viatgers han estat freqüents, especialment pel preu i durada dels abonaments.

tracking