SEGRE

PARTICIPACIÓ ÀGORA DE LLEIDA

“Cal buscar l'equilibri entre distància social i vida normal”

Cinc-centes connexions al congrés sobre la ciutat post-Covid

Antoni Trilla.

Antoni Trilla.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fòrum virtual Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat post-Covid va finalitzar ahir amb gairebé 500 connexions i 400 persones inscrites, i l’anunci de l’alcalde, Miquel Pueyo, d’organitzar-ne més, ja siguin online o en format híbrid, per recollir la “participació de la ciutadania, empresariat i les associacions”. Pueyo va afirmar que “l’impacte” real del Covid-19 encara no es pot mesurar i que està d’acord amb una aportació al congrés sobre que la Paeria “hauria d’entrar en la governança de l’àmbit sanitari”. També va remarcar que la mobilitat serà “clau” en aquest mandat i va assumir les crítiques rebudes sobre la poca presència de la cultura al congrés.

Durant la jornada d’ahir, el cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’hospital Clínic, Antoni Trilla, va destacar la importància d’organitzar una xarxa de suport a les persones vulnerables i “enfortir el teixit social perquè tots individualment i col·lectivament puguem superar situacions complexes com els confinaments”. “La ciutat ens ha de facilitar millors serveis socials, de suport i mesures comunitàries”, va subratllar. Va apostar perquè la salut estigui “en totes les polítiques, des de l’escola al transport”, i va instar les ciutats a trobar l’“equilibri” entre complir les mesures de distanciament i “fer la vida al més normal possible”. Va augurar que hi haurà noves malalties infeccioses i algunes podran provocar una altra pandèmia, per la qual cosa va animar a potenciar la investigació i el sistema sanitari.

Altres ponents van advocar per impulsar una ciutat saludable, amb menys espai per als cotxes i més suport a la producció agroalimentària local i ecològica. També van alertar de les desigualtats, socials i educatives, provocades per la crisi i van reclamar més mesures d’inclusió.

tracking