SEGRE

COMERÇ BARRIS

El mercat de Ronda de Lleida, “oblidat” per la Paeria

Els paradistes diuen que la llicència els ha expirat i ningú contacta amb ells || N'hi ha que se n'aniran pel deteriorament del local

Foto de família dels paradistes del mercat municipal de Ronda-Fleming.

Foto de família dels paradistes del mercat municipal de Ronda-Fleming.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els paradistes del mercat municipal de Ronda-Fleming estan des de principis d’any en uns llimbs legals, ja que la vigència de les llicències ha expirat i esperen que la Paeria les renovi. Una situació “preocupant, però no nova”, segons afirmen, perquè se senten “oblidats” per l’ajuntament.

Així ho asseguren alguns dels onze comerciants del mercat, que només té un terç de les parades obertes, la qual cosa ha provocat que alguns es plantegin marxar o tancar. “Nosaltres ens en anirem d’aquí a un mes a un altre local, no podem seguir així, el mercat té moltes carències i no sembla que s’hagin de solucionar a curt termini”, diu Teodor Comabella, que regenta una peixateria i presideix l’associació de comerciants. Altres com Jordi Cervera no veuen futur més enllà del mercat. “Si me n’he d’anar, potser tanqui”, assenyala, i destaca que des del consistori “ens han promès molts estudis, però no han fet res, la llicència va acabar a començaments d’any i aquí seguim”.

“L’alcalde encara no ha vingut de visita, sembla que no vulguin fer-hi res perquè marxem”

El carnisser Rafael Garrido apunta que “mentre pugui estar-m’hi, seguiré, però és lamentable que no sapiguem res de la Paeria”. Més prudent es va mostrar un altre carnisser, Josep Forcada, que indica que “la Paeria ens va dir que ara seguiríem en règim de lloguer, però no ha fet res”. El més crític va ser el peixater Jaume Soria, que va lamentar que “l’alcalde encara no ens ha visitat, no ens han dit res sobre les llicències i el mercat no fa més que degradar-se”. “Sembla que no vulguin fer-hi res perquè marxem”, conclou.

“Ningú s’ha preocupat per les mesures sanitàries del recinte” A banda de l’“oblit” que senten els paradistes a nivell administratiu per part de la Paeria, critiquen que “durant la pandèmia tampoc ens han ajudat en res”. Així ho asseguren Jaume Soria i dos paradistes més, que assenyalen que “durant el confinament no hi havia ningú comprovant l’aforament, repartint gel o supervisant les mesures sanitàries mentre que nosaltres ens pagàvem les nostres mascaretes en un equipament municipal”, recalquen. La part positiva de l’estat d’alarma ha estat, segons ells, que han augmentat les vendes.

tracking