SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

“Era un grup organitzat que vivia de cometre robatoris”

Fiscalia manté la seua petició de presó per a dos acusats de vint-i-dos assalts a habitatges || Demana vuit anys i tres mesos

Els dos acusats, el primer dia de judici a l’Audiència de Lleida.

Els dos acusats, el primer dia de judici a l’Audiència de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va mantenir ahir la seua acusació contra dos veïns de Lleida jutjats aquesta setmana a l’Audiència com a presumptes autors de vint-i-dos robatoris a Lleida, Tarragona, Terol i Navarra. En el tercer i últim dia de judici, el Ministeri Fiscal va assenyalar que els acusats formaven part d’un “grup molt organitzat i professional” i que “el seu únic mode de vida” era cometre els robatoris en habitatges, sempre amb un mateix modus operandi, assaltar cases quan els inquilins no hi eren, forçar una finestra o una porta i endur-se joies i diners. La fiscal va basar les acusacions, per les quals demana una pena de vuit anys i tres mesos de presó per a cadascun dels acusats, en la investigació duta a terme pels Mossos d’Esquadra, que va permetre l’arrest dels dos acusats l’abril del 2018.

Segons la fiscal, es pot atribuir l’autoria dels assalts pels seguiments policials, que permeten situar els dos acusats a les localitats on es van cometre els robatoris, i també per les mesures de seguretat que prenien els sospitosos per no ser detectats per les forces de seguretat. “Un dels acusats era l’encarregat de llogar els cotxes, planejar els robatoris, portar l’altre processat a un municipi i que aquest entrés a la casa”, va assenyalar. Segons la fiscal, en els assalts van participar més persones que no han pogut ser imputades o identificades, per la qual cosa a més d’un delicte continuat de robatori en casa habitada també sol·licita una pena per pertinença a grup criminal. Així mateix, va recordar que els acusats els van trobar joies que havien estat robades i que un d’ells tenia 500 euros en efectiu a casa malgrat no comptar amb una feina estable.

Entraven a les cases forçant una finestra o una porta i s’enduien joies de valor i diners

Per la seua part, les defenses van sol·licitar la lliure absolució dels seus clients o, si no és possible, que siguin condemnats per un delicte de receptació. Els robatoris es van produir entre els mesos de febrer i abril del 2018 a Tàrrega, Hostafrancs, Agramunt, Bellver d’Ossó, Alfarràs i Vilanova de Bellpuig. També a Montblanc i Alcanyís així com en una desena en localitats de Navarra.

tracking