SEGRE

URBANISME INDÚSTRIA I LOGÍSTICA

Lleida estrenarà el 2021 el primer polígon en més d'una dècada

Torre Solé oferirà 23 hectàrees de parcel·les d'entre 5.000 i 50.000 metres quadrats || Inversió de set milions per a la urbanització, que estarà a punt d'aquí a un any

Torre Solé, casa d’estil modernista, ubicada als terrenys del polígon i li donarà nom.

Torre Solé, casa d’estil modernista, ubicada als terrenys del polígon i li donarà nom.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida estrenarà un polígon industrial i logístic de 36 hectàrees d’aquí a un any. Serà el primer en més d’una dècada i estarà ubicat al costat de l’Ll-11, molt a prop del de Camí dels Frares i del CIM Lleida. La seua execució serà possible després que l’últim ple de la Paeria donés llum verda a l’aprovació provisional del seu projecte d’urbanització, redactat per Arqcoas. Josep Maria Solanes, responsable de Finques Farré, immobiliària encarregada de la seua comercialització, va explicar que ara només queda pendent l’aprovació definitiva per part de la Generalitat, que es farà efectiva abans de tres mesos. Llavors començaran les obres per habilitar el polígon, que tindrà una superfície disponible de 230.000 metres quadrats. La inversió serà d’uns set milions d’euros.

Solanes va detallar que oferiran parcel·les de gran mida, d’un mínim de 5.000 metres quadrats i un màxim de 50.000, amb la qual cosa donarà resposta a una demanda per a la qual ara no hi ha sòl industrial disponible a la capital. “Està pensat per a empreses lleidatanes que necessitin una superfície gran”, va indicar. Precisament, va assenyalar que ja n’hi ha una vintena que han mostrat interès a adquirir parcel·les. Solanes va afirmar que entre aquestes hi ha firmes de transport, concessionaris de vehicles, una plataforma de paqueteria, una planta de plafons prefabricats, sengles firmes alimentàries que volen instal·lar un obrador de pasta i productes carnis i una altra de venda de maquinària agrícola, així com una cadena del sector de la distribució que preveu construir una nau de 30.000 metres quadrats.

Cobrirà quasi un terç de la necessària i en comptes de posar plaques a cada nau s’agruparan en un sol lloc

La urbanització del polígon inclourà la instal·lació de fibra òptica i prestarà una especial atenció a l’eficiència energètica. Solanes va subratllar que, a banda que l’enllumenat serà de llums led de baix consum, comptarà amb una instal·lació d’autoconsum compartit d’energia solar. Aquest sistema comporta concentrar tots els plafons en un únic lloc del polígon en lloc de col·locar-los a la coberta de cada nau, i cada empresa tindrà una connexió en funció de les seues necessitats. En principi, aquesta instal·lació generarà al voltant d’un 30% de l’energia necessària per als usuaris.

El polígon es denominarà Torre Solé, com la casa modernista situada al seu emplaçament que ara està sent tapiada i arreglada pels promotors del projecte.

tracking