SEGRE

ESNOTICIA

Salut notifica en un sol dia 128 nous casos de Covid-19 a Lleida, xifra rècord

Salut va notificar ahir 128 nous positius de Covid-19 a la regió sanitària de Lleida, xifra que suposa un rècord de casos diaris des de l'inici de la pandèmia. El director del Centre de Coordinació d'Emergències Sanitàries, Fernando Simón, diu que la Generalitat es planteja confinaments selectius a Lleida, però aquesta ho nega.

Ambulàncies a l'entrada d'urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Lleida suma 5 morts i 58 positius en coronavirus en un sol diaMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va notificar ahir 128 nous positius de Covid-19 a la regió sanitària de Lleida, la qual cosa significa un rècord de casos comunicats en un dia. Només supera aquesta xifra els 142 positius dels quals Salut va informar el 27 d’abril, encara que corresponien a un període de temps més ampli, i els 314 del 17 d’abril, dia en què hi va haver una modificació en el recompte general. En tot cas, el nombre d’afectats a Lleida ja arriba als 3.970, després d’haver-se detectat set brots actius a la regió sanitària, sis dels quals al Segrià i un a la Segarra, així com un altre a Aran, al Pirineu. N’hi ha un en una residència geriàtrica, tres en empreses hortofructícoles, un en una agroalimentària, un altre a l’hostal que funciona com a alberg per a sensesostre i un en un bloc de pisos, els dos últims a Lleida ciutat. El brot a Aran va ser originat per una barbacoa d’amics, però Salut no va notificar ahir nous casos a l’Alt Pirineu i Aran.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Govern central, Fernando Simón, va afirmar que la Generalitat es planteja confinaments selectius a Lleida, però el departament de Salut ho va negar. “Em consta que la Generalitat ho està considerant. S’ha d’aplicar amb molt de compte, però en la situació actual és millor sobreactuar que quedar-se curt: em consta que ho estan valorant”, va assegurar. En canvi, Salut va afirmar que “en aquests moments no s’està plantejant cap confinament” i va afegir que “és un instrument que sempre el tenim, com en qualsevol rebrot que pot passar a qualsevol part del món, però en aquests moments no s’està plantejant”.

Els contagis entre els menors de trenta anys han augmentat un 108% en l’últim mes

La proliferació de casos s’explica perquè el nombre de positius pels brots actius supera el centenar, la qual cosa al seu torn comporta que hi ha diversos centenars de persones que han estat en contacte amb elles, amb les consegüents probabilitats de contagi. A més, ara Salut fa moltes més proves PCR per intentar precisament identificar com més aviat millor els infectats. La majoria són asimptomàtics o lleus, però el nombre d’hospitalitzats ha crescut en els últims dies i dimecres eren 35, quan havien arribat a ser només una vintena.

Molts dels nous positius són adolescents i joves. Segons l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, des de l’1 de juny els afectats menors de 30 anys a Lleida han passat de 239 a 498, un augment del 108%. Els infectats de zero a deu anys han passat de 37 a 72; els d’entre deu i vint anys, de 15 a 99; i els de vint a trenta, de 187 a 327. Entre els grups de més edat, l’augment percentual és menor.

tracking