SEGRE

URBANISME COMERÇ

Eurofund veu ineludible que la Paeria aprovi ja el pla de l'àrea comercial de Torre Salses

Els promotors destaquen que han atès totes les seues peticions i que ha esgotat els terminis de tramitació || El consistori va denegar fa tres setmanes el silenci administratiu positiu i la firma ja ha respost

Vista de Torre Salses, zona que es va reurbanitzar fa gairebé quinze anys.

Vista de Torre Salses, zona que es va reurbanitzar fa gairebé quinze anys.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La promotora de l’àrea comercial de Torre Salses, entre la Bordeta i Magraners, considera que la Paeria ja no té cap marge de maniobra per ajornar més l’aprovació definitiva de la modificació del projecte d’urbanització i també del de reparcel·lació, últim tràmit municipal pendent per poder tirar endavant aquesta actuació, que preveu un parc comercial de 55.500 metres quadrats.

“Aquest expedient ja no té més recorregut, perquè els terminis per tramitar-lo estan esgotats i s’ha contestat i s’ha atès tot el que ha demanat la Paeria”, va manifestar a aquest diari un portaveu d’Eurofund Parc Lleida. Va afegir que per això “no hi ha cap motiu” per no aprovar ja el projecte i va assenyalar que l’empresa sempre ha actuat “amb voluntat de diàleg, entesa i d’aclarir qualsevol dubte”. A més, va recordar que l’ajuntament té sobre la taula la proposta de modificació del conveni per desdoblar el vial Víctor Torres, el principal accés, perquè l’empresa assumeixi el 50 per cent del cost que corresponia al consistori.

Aquest posicionament de la promotora arriba després que el passat 17 de juny la Paeria denegués la sol·licitud presentada al maig per Eurofund de certificar que el projecte d’urbanització estava aprovat per silenci administratiu positiu, a l’haver transcorregut el termini legal per dictar una resolució. A l’escrit de resposta, l’ajuntament argumenta que aquest silenci és negatiu perquè una canonada de desaigüe del projecte d’urbanització i una altra de reg privat afecten terrenys de domini públic, la primera en sòl ferroviari i la segona, en zones verdes i viàries.

La promotora va remarcar que el 22 de juny ja va entregar un escrit de resposta en el qual resol qualsevol dubte sobre aquesta qüestió. En aquest sentit, el portaveu va assenyalar que la primera canonada seguia el traçat fixat per la comunitat de regants, però que s’ha modificat perquè no hi hagi cap problema. Pel que fa a la segona, va detallar que la discrepància era pel possible ús privat per al reg de zones verdes d’una futura bassa de recollida d’aigües pluvials de titularitat municipal inclosa al pla parcial aprovat fa dos anys. Va explicar que ha de servir per al reg de zones verdes, però que si no hi ha acord no la utilitzaran. “Ara l’ajuntament ja no té cap requeriment ni expedient pendent”, va concloure, per la qual cosa va reiterar que l’única opció és el vistiplau.

Així mateix, va deixar clar que per molt que el govern municipal dilati els terminis, els promotors –Eurofund i la gestora de fons Frey– no desistiran del projecte. “No l’abandonaran, això està absolutament descartat”, va subratllar.

Per la seua banda, el govern tripartit de la Paeria ha manifestat en reiterades ocasions que el pla de Torre Salses no encaixa en el seu model comercial. Fa un any que la promotora espera l’aprovació de les modificacions del projecte d’urbanització i del de reparcel·lació.

tracking