SEGRE

ESNOTICIA

Incertesa per com es farà la selectivitat, que comença dimarts

Balaguer i Tàrrega s'ofereixen per acollir alumnes que havien d'anar a Lleida

Imatge de les proves de la selectivitat l’any passat a la UdL.

Imatge de les proves de la selectivitat l’any passat a la UdL.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci de confinament de la comarca del Segrià ha generat dubtes i incertesa en totes les activitats que havia d’acollir el territori en els propers dies. Una d’aquestes és la selectivitat, que se celebrarà a partir de dimarts que ve fins divendres. No obstant, la consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar ahir que les proves d’accés a la universitat es mantenen com estaven planejades perquè “s’aplicaran absolutament totes les mesures recomanades” d’higiene, encara que va plantejar que qui no resideixi al Segrià però hi estudiï, faci els exàmens en un altre lloc.

Precisament, fa poc més d’una setmana la Generalitat va anunciar que els exàmens es faran en cinc ciutats de la província per reduir al màxim els desplaçaments i la concentració d’alumnes. D’aquesta manera, a més de Lleida, hi haurà exàmens a Tàrrega, Tremp, Vielha i la Seu d’Urgell.

Després d’assegurar Vergés que la prova se celebrarà tal com estava previst, tant el delegat del departament d’Educació a Lleida, Carles Vega, com el seu homòleg del d’Empresa i Coneixement, Ramon Alturo, van explicar ahir que “hi pot acabar havent canvis i esperem indicacions, encara que de moment la selectivitat es farà tal com es va acordar fa unes setmanes”. Malgrat aquest anunci que tot segueix igual que abans, Vega va dir que ja hi ha hagut municipis que s’han ofert per acollir les proves. “Tant Balaguer com Tàrrega ho han fet”, va afirmar Vega, “perquè els alumnes de localitats properes que havien d’anar a Lleida, com són els casos de Cervera i Bellvís, facin la prova allà i evitin desplaçar-se a la capital”. Per a aquest any s’han inscrit 2.200 estudiants lleidatans, 176 més que el 2019, i es repartiran en tretze tribunals, davant els vuit de l’edició passada. A tot Catalunya s’hi han inscrit 40.067 estudiants.

L’ús de mascaretes serà obligatori a l’interior dels equipaments educatius, així com rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’accedir a l’edifici i a les aules, i cada vegada que s’intercanviïn un paper o un altre objecte.

La distància interpersonal serà de dos metres radials, de manera que s’ocuparà només una cinquena o sisena part de la capacitat total de l’espai. A més a més, les zones d’espera seran a l’exterior, i s’evitarà alhora les aglomeracions.

tracking