SEGRE

URBANISME HABITATGE

Les obres de les torres de la Llotja fa més de mig any que estan aturades

Al novembre es van parar per un cable subterrani i des d'aleshores no han reprès l'activitat || La promotora assegura que el projecte segueix endavant

Imatge d’arxiu de les obres de les torres de la Llotja, al barri de Pardinyes.

Imatge d’arxiu de les obres de les torres de la Llotja, al barri de Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de construcció de les torres de la Llotja, dos edificis de vint-i-una plantes amb 196 habitatges a Pardinyes, que van començar el juny de l’any passat, estan paralitzades des del novembre. El motiu inicial va ser que un cable al subsòl del solar en el qual s’edificaran les torres impedia seguir amb la construcció del pàrquing. Va costar fins a cinc mesos localitzar i retirar el cable i, just quan anaven a reprendre l’activitat, es va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

No obstant, les obres no van començar quan Lleida va entrar en fase 1, en què ja estaven permeses les obres, ni amb l’arribada de la nova normalitat. S’ha de recordar que la construcció d’aquests dos edificis es va demorar durant més d’una dècada fins que l’abril de l’any passat es van inaugurar les obres. Més d’un any després de l’inici dels treballs, han estat més temps aturades que en execució.

Malgrat la paralització prolongada de les obres, fonts de la promotora Metrovacesa, l’empresa que sufraga la construcció, van assenyalar que el projecte segueix endavant i que les obres només s’han vist retardades per la pandèmia. Altres fonts de la mateixa empresa van assenyalar que en funció de com evolucionin les pròximes setmanes es reprendran les obres.

El projecte de les torres de la Llotja, denominades Torres del Cel, preveu la construcció de dos grans edificis al costat del palau de congressos de la Llotja. Inicialment estava previst que la construcció de la primera torre durarà uns dos anys, però la paralització dels treballs aquests últims mesos segur que afectarà els terminis.

Una vegada s’acabi la construcció de la primera torre s’iniciarà la segona i està previst que d’aquí a cinc anys estiguin acabades. Al principi, aquestes torres s’havien de construir alhora que la Llotja com a part del complex, però la crisi econòmica del 2008 va fer que el projecte no prosperés. Es va intentar reprendre diverses vegades però no va ser fins al 2015 quan es va reactivar, quan Metrovacesa va impulsar-ne la construcció. A més dels 196 habitatges estan previstos quatre locals comercials i dos pàrquings subterranis i el cost total del complex és de 41 milions d’euros.

tracking