SEGRE

COMERÇ PROMOCIONS

Diumenge de rebaixes deslluït

El confinament del Segrià va provocar que poca gent sortís de compres i fins i tot molts negocis van decidir no obrir || Les patronals es resignen i preveuen una gran afectació per al sector

El confinament de la comarca va provocar que ahir hi hagués pocs comerços i clients a l’Eix.

El confinament de la comarca va provocar que ahir hi hagués pocs comerços i clients a l’Eix.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida va celebrar ahir el primer festiu d’obertura comercial de la manera més trista possible: amb pocs clients, comerços tancats i una ordre de confinament pel mig. Una situació que va provocar que les rebaixes d’estiu tinguessin un inici deslluït i que els pocs lleidatans que van sortir per les zones comercials de la ciutat ho fessin més com a vianants que com a possibles compradors. Així ho van assegurar els responsables de les principals patronals del comerç de la ciutat. “El sector està molt aixafat i deprimit, ara que començava a arrancar, passa això”, va lamentar la presidenta de la Federació de Comerciants, Maria Rosa Eritja, que va dir que “poca gent tenia ganes d’obrir. A excepció de les franquícies, poca gent deu haver aixecat la persiana”. Una opinió que va compartir el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, que va dir que avui analitzarien les vendes de diumenge però ja va avançar que no es presentaven “gens bones, al contrari”.

A l’Eix Comercial “no hem tingut cap boom de gent, la poca gent que ha vingut estava espantada”, va dir Montse Bonet, una comercianta de la zona. Va afegir que “la gent està entre enfadada i angoixada pel confinament i a nosaltres ens afectarà que no puguin venir clients de fora, en general ha estat una jornada bastant deslluïda”, va concloure.

“Poca gent tenia ganes d’obrir avui, la majoria no ho han fet a excepció de les franquícies”

A la Zona Alta, el president va dir que “pocs comerços tenien previst obrir avui, però ara amb aquest nou confinament el seguiment ha estat mínim”, va manifestar Josep Bellera, que no va dubtar a afirmar que “la jornada de rebaixes ha anat fatal”.

Primer diumenge d’obertura comercial després de la pandèmia El d’ahir va ser el primer diumenge d’obertura comercial des que va començar la pandèmia. En total, hi ha cinc diumenges o festius en què l’obertura de comerços està permesa. Aquest any són el 5 i 12 de gener, el 5 de juliol, el 15 d’agost, el 12 d’octubre, el 29 de novembre i el 6, 13, 20 i 27 de desembre. D’altra banda, ahir va ser el primer cap de setmana en què l’ajuntament no va tallar el trànsit a les avingudes de Madrid i Blondel. La Paeria va començar a aplicar aquesta mesura a mitjans de maig, la qual cosa va generar crítiques entre els comerciants, ja que asseguraven que perdien clients. Per aquesta raó, l’ajuntament no va tallar el trànsit aquest cap de setmana, que coincidia amb les rebaixes.

tracking