SEGRE

CONFINAMENT

Els metges de Lleida demanen la col·laboració de Salut, ONGs i actors socials

Per buscar solucions estructurals perdurables en la prevenció i lluita pal·liativa contra la Covid-19

L’entrada d’ambulàncies a la unitat d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova.

L’entrada d’ambulàncies a la unitat d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) ha demanat aquest dilluns a les administracions estatal, autonòmica i local de treballar conjuntament amb els serveis de salut, ONG i altres actors socials per buscar solucions estructurals perdurables en la prevenció i lluita pal·liativa contra la Covid-19.

En un comunicat aquest dilluns, dos dies després que el Govern hagi confinat la comarca del Segrià, el COMLL ha assegurat que la nova mesura és "d’ordre sanitari", encara que té el seu fonament en un raonament social, demogràfic i econòmic.

El fet que la Plana de Lleida disposi "d’una potent indústria agroalimentària que sustenta bona part del nostre producte interior brut, com són les indústries càrnies i les explotacions fructícoles" fa a la zona especialment sensible, afirma el COMLL.

TREBALLAR JUNTS

El col·lectiu de metges considera que "tota la societat civil la que ha de treballar més proactivament en aquest sentit, com ja ha fet fins ara, amb prevenció i responsabilitat cívica personal".

"Només treballant junts ho aconseguirem, i d’això som tots plenament conscients", assenyala el COMLL, que s’ha posat a disposició de totes les administracions.

"Aquest no és un problema d’alguns sectors, col·lectius o perfils socials, aquest és, sens dubte, un handicap per a tothom, i tots hem d’abordar i fer nostres les solucions", han mantingut.

La Junta del COMLL vol "animar i agrair, una vegada més, a tots els professionals de la salut que ja han demostrat la seua vàlua, sacrifici i compromís i que ara, i segurament en futurs molt propers, hauran d’estar de nou a primera fila treballant perquè la societat de Lleida, i la de la resta del món, pugui disfrutar de la qualitat de vida i salut que mereix".

tracking