SEGRE

RECONFINAMENT

Els vis a vis a la presó de Lleida, prohibits

El Departament de Justícia de la Generalitat ha suspès les visites al locutori i les comunicacions vis a vis al Centre Penitenciari de Ponent

Vista aèria de la presó de Ponent, que compta amb 482 cel·les.

Vista aèria de la presó de Ponent, que compta amb 482 cel·les.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Justícia de la Generalitat ha suspès les visites al locutori i les comunicacions vis a vis al Centre Penitenciari de Ponent, després que la comarca del Segrià hagi hagut de ser confinada per un rebrot de la COVID-19.

Segons ha informat el Govern, els familiars tampoc no podran portar paquets ni fer transferències de manera presencial en els comptes dels diners de mà dels quals els interns poden disposar a l’interior de la presó per comprar als economats.

No obstant això, Justícia compensarà aquestes mesures amb un sistema de videotrucades i amb la possibilitat de doblar el nombre de trucades fins 20 de setmanals, igual que ja es va fer durant l’estat d’alarma.

Els permisos per als presos que han complert amb la primera quarta part de la pena han quedat ajornats i queden anul·lats, de moment, els trasllats que tinguin com a origen o destinació el centre penitenciari de Lleida.

En relació amb els nous ingressos, Justícia ha informat que hauran de romandre en quarantena durant 14 dies, sistema que també s’aplicarà als interns que hagin realitzat sortides per anar als jutjats, a l’hospital o a treballar.

Paral·lelament, s’han suspès les visites presencials en el centre educatiu de justícia juvenil El Segre, així com les visites programades que tenien previstes els interns.

Finalment, està previst que s’instal·lin més pantalles protectores als jutjats de Lleida, en el Registre Civil, el Servei Comú de Notificacions i en alguns jutjats.

Del total de 27 casos positius per coronavirus a les presons catalanes entre professionals, vuit són funcionaris de Lleida.

En el cas dels interns, n’hi ha cinc en tota Catalunya, i un d’ells és un intern que es troba ingressat a la infermeria de Ponent.

tracking