SEGRE

ESNOTICIA

L'Arnau torna a anul·lar operacions a l'augmentar els ingressos per Covid

Ja hi ha 57 persones hospitalitzades pel virus, de les quals vuit són a l'UCI || Els contagis baixen a 114, però Salut destaca que n'hi ha més que no s'han registrat

Imatge de la comissió territorial del Govern que des d’ahir segueix la situació al Segrià.

Imatge de la comissió territorial del Govern que des d’ahir segueix la situació al Segrià.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova s’ha vist obligat a tornar a suspendre operacions quirúrgiques no urgents davant de l’augment de casos i d’hospitalitzacions per Covid-19. I és que els ingressos per coronavirus a Lleida estan augmentant de deu en deu cada 24 hores des de dissabte i ahir al matí ja eren 57, dels quals 8 estan a l’UCI i 18 entre la Vithas Lleida i la Perpetu Socors. A més, l’Arnau ja ha reobert una segona planta per a pacients amb Covid.

Aquesta situació, semblant a la del mes de març, va obligar a finals de la setmana passada la gerència de l’Arnau i el Santa Maria a comunicar a diversos serveis que suspenguessin les intervencions quirúrgiques no oncològiques i a informar de les previsions d’altes dels que estaven ingressats. A més, divendres pacients van rebre trucades de l’hospital informant-los que se’ls ajornava l’operació sense una nova data. La direcció de l’Arnau no va facilitar ahir informació en aquest sentit.

Salut va indicar que han rebut de nou la col·laboració de les clíniques privades i ara pot comptar amb la Mi NovAliança, que ha ofert dotze llits, ja que durant la primera onada de la pandèmia estava en obres.

D’altra banda, diversos serveis es van trobar ahir que pacients que tenien visita no hi van acudir, però desconeixien si era per por a sortir del domicili o per si els que venien de fora del Segrià van tenir problemes per entrar. Alguns facultatius van recomanar als pacients que es descarreguin el justificant de la visita des de la plataforma La Meva Salut, però alguns desconeixen què és.

D’altra banda, la província va sumar ahir 114 casos més de SARS-Cov-2 corresponent al balanç de diumenge passat, dels quals dos corresponen al Pirineu i 112, al pla.

Encara que la xifra és inferior a la dels últims dies, Salut va assegurar que “no significa res”, ja que hi ha molts nous casos que encara no s’han registrat a la base de dades. Així, el total d’infectats ja és de 4.442, mentre que les defuncions i altes es mantenen en els 240 i 1.350, respectivament.

A més, la carpa del SEM al costat d’Urgències de l’Arnau com a sala d’espera per a qui està pendent d’una prova PCR es va posar en marxa diumenge. Salut insta a no anar a Urgències per símptomes lleus i acudir al CAP.

tracking