SEGRE

EDUCACIÓ UNIVERSITAT

La selectivitat més atípica

Comença avui per a 2.197 lleidatans en 5 seus i la màscara no serà obligatòria a l'aula || Uns 600 alumnes vindran d'altres comarques al Segrià confinat

Imatge d’arxiu de les proves d’accés a la universitat l’any passat a la UdL.

Imatge d’arxiu de les proves d’accés a la universitat l’any passat a la UdL.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) més atípiques de la història comencen avui i duraran fins divendres, amb gairebé un mes de retard a causa de la pandèmia del coronavirus. Aquesta situació ha obligat també a adoptar mesures sanitàries per a la celebració dels exàmens, com ara que a les aules hi hagi una distància de seguretat mínima 1,5 metres entre els alumnes, a banda de repartir les proves entre més seus. A la província de Lleida seran cinc: Lleida, Tàrrega, Tremp, Vielha i la Seu d’Urgell.

No obstant, una de les principals mesures implantades durant la pandèmia, l’ús de la mascareta, no serà obligatòria durant l’examen. Així ho va informar ahir la Secretaria d’Universitats, que va detallar que els alumnes se la podran treure “una vegada tothom estigui assegut al seu lloc i després que hagin repartit els enunciats”.

Sobre aquest aspecte, el coordinador de les PAU a Lleida, Xavier Carrera, va dir que “nosaltres apel·larem a la responsabilitat perquè la portin posada; ara bé, si algun alumne està incòmode o s’atabala, se la pot treure sense problemes”. Va recordar que “a la UdL la distància entre alumnes serà de fins a dos metres”.

Un altre dels punts que també han suscitat polèmica i dubtes entre els 2.197 lleidatans que avui comencen les PAU són els desplaçaments. I és que el fet que fins a 600 estudiants de fora del Segrià, confinat des de dissabte, hagin d’anar a Lleida a fer les proves va provocar que Tàrrega i Balaguer s’oferissin a acollir aquests alumnes. Sobre aquest punt, Carrera va dir que “hem decidit mantenir el model fixat perquè ja estava la logística muntada i aprovada per la Generalitat, a més que a la UdL tenim totes les mesures sanitàries necessàries”. Una decisió que va generar crítiques entre els estudiants de Cervera, que han d’anar a Lleida, ja que preferirien fer les PAU a Tàrrega.

D’altra banda, el fet que les PAU es facin més tard del que és habitual i sense classes presencials en l’últim trimestre altres anys va generar divisió entre els docents sobre si això els afectarà o perjudicarà.

Per a Carrera serà positiu, perquè “amb el nou model d’exàmens tindran més llibertat de resposta, a banda que han tingut més temps per estudiar”. Una situació que alguns directors de centre van compartir assenyalant que durant el confinament els aprovats han pujat, però d’altres creuen que aquestes PAU perjudicaran l’alumnat “amb famílies en situació sociocultural desfavorida”.

tracking