SEGRE

TRIBUNALS PREVENCIÓ

Proposen suspendre judicis amb persones de fora del Segrià

Es mantenen els controls d'accés i el sistema de cita prèvia

Vista a l’Audiència de Lleida el 16 de juny passat.

Vista a l’Audiència de Lleida el 16 de juny passat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jutjats de Lleida instal·laran més mampares protectores i extremaran la neteja davant del repunt de casos de coronavirus i el confinament de la comarca del Segrià. Així ho va comunicar ahir el departament de Justícia de la Generalitat, que també insistirà a tots els òrgans judicials que facin el màxim ús possible de les videoconferències per prendre declaració als detinguts en comissaries i celebrar vistes.

“Continuaran els controls estrictes a l’accés als edificis judicials i se supervisarà el bon funcionament del mecanisme de cita prèvia per evitar al màxim el contacte entre persones”, van apuntar des de la conselleria, mentre que van destacar que continuaran aplicant la distribució per torns de matí i tarda per garantir la distància de seguretat d’un metre i mig entre els treballadors de les oficines judicials. Ja hi havia pantalles protectores instal·lades a les oficines d’atenció al ciutadà, el Registre Civil i el Servei Comú de Notificacions.

Sempre que sigui possible se celebraran judicis i prendran declaració a detinguts per videotrucada

Per la seua part, la Junta de Jutges del partit judicial de Lleida va proposar dissabte suspendre durant el període de restricció de mobilitat les actuacions presencials −judicis, audiències prèvies, declaracions d’imputats o de testimonis− en què intervinguin persones de fora del Segrià, “decidint si només s’ajorna la intervenció d’aquesta tercera persona o de totes les actuacions judicials”.

Així mateix, es mantenen com a serveis essencials els jutjats en funció de guàrdia i qualsevol actuació en causa amb presos o detinguts, així com ordres de protecció i mesures cautelars en matèria violència sobre la dona o menors, entre altres actuacions.

D’altra banda, destaquen que durant el període de confinament “no hi ha suspensió de terminis ni es declaren inhàbils aquests dies”.

tracking