SEGRE

ESNOTICIA

Pueyo diu que fan “el que es pot” al Barri Antic i veïns hi veuen inacció

Assenyala que la resposta no pot ser només policial i Som Veïns l'acusa de mentir “perquè no estan fent res” || Controvèrsia amb el subdelegat del Govern central

Diverses persones conversen ahir a la nit davant l’entrada del pavelló 3 de la Fira on pernocten.

Diverses persones conversen ahir a la nit davant l’entrada del pavelló 3 de la Fira on pernocten.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Miquel Pueyo, va assegurar ahir que des de l’equip de govern “fem el que podem al Centre Històric”. Una afirmació que va fer després que la plataforma veïnal Som Veïns denunciés que “des de fa mesos que en diversos punts del barri s’incompleixen les mesures de seguretat i hi ha concentracions de gent, com per exemple diumenge, que hi va haver 300 persones a la plaça del Dipòsit”. Davant d’aquestes crítiques, Pueyo va assegurar que són “conscients” dels problemes que hi ha al barri, però va considerar que “la resposta únicament policial no funciona, cal mediació”. Així mateix, va recordar que “en el seu moment ja vaig demanar més efectius dels Mossos d’Esquadra al president de la Generalitat”. Una resposta que no va convèncer Som Veïns, el portaveu de la qual va assegurar que “l’alcalde menteix, perquè no estan actuant ni al Barri Antic ni a la resta de la ciutat, només han estat paraules”. Va afirmar que en aquest barri “la situació d’abandó és constant i preocupant” i des de l’entitat es van preguntar “de què serveix el confinament si no es fa res per evitar aglomeracions ni es dóna suport a les persones més vulnerables? Les bones paraules no salven vides”, va concloure el portaveu veïnal.

D’altra banda, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va assegurar que ha brindat en reiterades ocasions col·laboració a la Paeria. Va concretar que diumenge va provar de contactar amb l’alcalde Pueyo sense èxit i que sí que ha conversat amb 32 dels altres 37 alcaldes del Segrià per oferir ajuda. “Demanen més control i necessiten interlocució amb la Generalitat”, va assenyalar. Va apuntar, d’altra banda, que “cap dels 32 alcaldes no m’ha demanat que regularitzi” els sensepapers i va reiterar que les peticions en aquest sentit de Paeria i Generalitat tenen “un efecte crida” sobre temporers d’altres comunitats.

Crespín diu que demanar regularitzar sensepapers va provocar crida i Pueyo, que el PSC ho va avalar

Sobre aquest últim punt, Pueyo va respondre que no entrarà en “debats de perfil partidista” i que la regularització “va ser una moció aprovada en el ple amb l’aval del PSC”.

Diverses persones conversen ahir a la nit davant l’entrada del pavelló 3 de la Fira on pernocten.

Diverses persones conversen ahir a la nit davant l’entrada del pavelló 3 de la Fira on pernocten.MAITE MONNÉ

tracking