SEGRE

TRIBUNALS COVID

Admeten a tràmit un recurs d'un advocat de Lleida contra el confinament del Segrià i el TSJC decidirà

Un advocat al·lega que no està justificada la mesura i que suposa una vulneració de la llibertat de circulació || Sol·licita que se suspengui el 'tancament' del Segrià

Imatge del centre de control instal·lat pels Mossos d’Esquadra a Vila-sana.

Imatge del centre de control instal·lat pels Mossos d’Esquadra a Vila-sana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida ha admès a tràmit un recurs d’apel·lació presentat per un advocat lleidatà contra la interlocutòria que autoritzava el confinament de la comarca del Segrià pel repunt de casos de Covid-19 i ara serà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el que haurà de decidir sobre les mesures decretades per la Generalitat. Segons va explicar ahir l’advocat Jorge Culleré Lavilla a aquest diari, el recurs es va presentar dimarts a la tarda i demana com a mesura cautelar que el jutge suspengui el tancament del Segrià al considerar que no està justificat i suposa una vulneració de la llibertat de circulació de la ciutadania al ser un dret fonamental. Fonts de la Fiscalia van assenyalar que estan preparant les al·legacions i que s’oposen a la petició del lletrat.

Segons el recurs, a què ha tingut accés SEGRE, la interlocutòria judicial es basa en un informe de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat, datat el 4 de juliol, que indica que la incidència acumulada era de 149,1 casos per 100.000 habitants però el pla de Procicat només estableix que les limitacions de drets i activitats s’han d’adoptar quan la taxa d’incidència és superior a 700 casos per cada 100.000 habitants.

El recurs recorda que en altres ciutats on han localitzat brots no s’ha fet un ‘tancament’ total

En aquest sentit, el recurs assenyala que, al no haver-se superat aquest límit, “no és procedent l’adopció de la mesura consistent a restringir la sortida de persones de la comarca del Segrià” i, en conseqüència, afirma que el confinament és “nul de ple dret”. Així mateix, assenyala que l’administració no ha justificat l’adopció d’una “mesura tan dràstica” i que la mesura no és “ni proporcional ni progressiva” a l’adoptar-se de forma “sorprenent i inesperada quan la nit anterior s’havia negat que s’adoptaria cap mesura”. El lletrat també al·lega en el seu recurs un “greuge comparatiu” respecte a les mesures sanitàries adoptades en altres zones on s’han detectat brots de coronavirus. Com a exemple anomena la localitat gallega d’A Mariña, on s’ha adoptat un confinament de cinc dies, o Albacete, que només ha confinat els edificis on s’han localitzat els brots. Així mateix, assenyala que, si els brots al Segrià estan localitzats, s’hauria de confinar aquestes zones i no tota la comarca.

tracking