SEGRE

URBANISME TRIBUNALS

La Paeria analitzarà amb Urbanisme una sortida per al pla de Conforama a Lleida

Encara no ha decidit si recorrerà la sentència que l'anul·la || Remarca que aquest i altres expedients rectificats per la justícia els va tramitar l'anterior govern

Vista de l’estat actual de les obres de l’establiment de Conforama.

Vista de l’estat actual de les obres de l’establiment de Conforama.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament encara no té clar si recorrerà la sentència que anul·la el pla urbanístic que va permetre la implantació d’una gran botiga de Conforama a la zona d’expansió de Copa d’Or, en un edifici actualment en construcció, i es coordinarà amb la Generalitat –que va ser qui va donar l’aprovació definitiva al pla– per buscar una sortida a aquesta situació. Així ho va manifestar ahir un portaveu de l’equip de govern després que SEGRE fes públic que una sentència del Tribunal Superior de Justícia determina que aquesta pla ha de ser anul·lat.

En aquest sentit, va indicar que els serveis jurídics de la Paeria estan analitzant la sentència, que no és ferma, i les possibilitats que tindria de prosperar un recurs de cassació, que ha de ser presentat davant de la mateixa sala que va dictar la sentència. El portaveu va assenyalar que paral·lelament també contactaran amb Urbanisme de la Generalitat per conèixer quina és la seua postura de cara a decidir com cal abordar els aspectes jurídics i urbanístics.

D’altra banda, va remarcar que aquesta sentència afecta “un expedient tramitat per l’anterior govern municipal”, i va dir que “s’afegeix a altres sentències desfavorables en l’àmbit de l’urbanisme per expedients del passat mandat”. El Pla de Millora Urbana (PMU) que permet la implantació d’un establiment de més de 4.000 metres quadrats de la multinacional francesa Conforama, de mobles i equipament de la llar, va ser aprovat inicialment per la junta de govern de la Paeria el novembre del 2015 i de forma definitiva per la comissió d’Urbanisme de la Generalitat el juliol del 2017.

La sentència el declara nul perquè afirma que introdueix canvis substancials en el Pla General d’Ordenació Urbana, ja que destina exclusivament a ús comercial una parcel·la reservada per a blocs de pisos en el planejament general. Considera que perquè aquesta operació s’ajustés a la legalitat hauria estat necessari modificar prèviament o paral·lelament el Pla General.

Precisament, algunes fonts van apuntar que una possible solució per garantir la viabilitat de l’establiment, que ara està a mig construir, seria modificar el Pla General.

tracking