SEGRE

ESNOTICIA

La majoria dels 2.197 estudiants lleidatans van portar la mascareta posada a l'aula durant les primeres proves malgrat no ser obligatòria

La majoria dels 2.197 estudiants lleidatans la van portar posada a l'aula durant les primeres proves malgrat no ser obligatòria || Fins a 644 alumnes van entrar al Segrià confinat per fer els exàmens

La Universitat de Lleida va utilitzar taules com a separadors entre els alumnes per garantir la distància de seguretat de dos metres.

La Universitat de Lleida va utilitzar taules com a separadors entre els alumnes per garantir la distància de seguretat de dos metres.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bolígrafs, motxilla i mascareta. Aquests eren els tres objectes indispensables amb què fins a 2.197 lleidatans van afrontar ahir l’inici de la selectivitat, que s’allargarà fins divendres. Unes proves d’accés a la universitat que passaran a la història després d’haver-se ajornat gairebé un mes i per les mesures sanitàries preses per frenar la propagació del coronavirus. Mesures que al Segrià, confinat des de dissabte, van acaparar totes les mirades i recels d’alumnes i professors, ja que alguns dels 644 estudiants de fora de la comarca, que van anar a la capital a fer l’examen, no les tenien totes sobre si l’operatiu muntat era segur. Aquesta inseguretat general va propiciar que la majoria dels estudiants fes els exàmens amb la mascareta posada tot el temps, cosa recomanada però no obligatòria per part de la Secretaria d’Universitats de la Generalitat.

“Jo he portat la màscara posada tota l’estona per si de cas, només me l’he tret dos minuts per airejar-me una mica”, va dir Winona, una jove de Torres de Segre, després de fer l’examen de matemàtiques aplicades a les ciències socials. “La gran majoria de la nostra classe la portava posada i, si bé és veritat que de vegades pot atabalar-te una mica, al final t’hi acostumes”, va afegir. D’altra banda, el Pep i la Joanna, dos estudiants de Balaguer que van venir a Lleida, van reconèixer que “al principi teníem una mica de por pel que ens podíem trobar i els controls, ha estat menys del que esperàvem, però ens feia respecte venir, per això hem fet els exàmens amb mascareta”.

Tàrrega Tremp i Vielha es van estrenar com a seu i es van afegir a les tradicionals de la Seu i Lleida

A banda de Lleida i la Seu d’Urgell, les dos seus habituals de la selectivitat, ahir es van estrenar Tàrrega, Tremp i Vielha amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions dels alumnes com a mesura de prevenció.

A Tàrrega, l’institut Manuel de Pedrolo, que és el que acull les proves, ha habilitat una dotzena d’aules en les quals 172 alumnes (procedents de Tàrrega, Agramunt i Guissona) faran els seus exàmens, seguint totes les mesures sanitàries per evitar contagis. D’aquesta manera, les taules estan ubicades a una distància de 2 metres dins de les aules (amb un màxim d’entre 12 i 14 estudiants) i abans d’entrar els alumnes, protegits amb mascareta, han de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. Una vegada dins de l’aula, poden treure’s la màscara per fer l’examen.

Els alumnes convocats a l’institut Manuel de Pedrolo van començar la selectivitat amb “nervis i optimisme així com moltes ganes”, ja que se’ls havia fet pesat estudiar fins al juliol, especialment per la calor.

Respecte als exàmens, en llengua i literatura castellanes s’havia d’escollir entre unes preguntes sobre Luces de bohemia o Lazarillo de Tormes, mentre que la gramàtica dominava la part comuna.

D’altra banda, també es van fer les proves d’història d’art, física, ciències de la terra o matemàtiques aplicades en ciències socials.

tracking