SEGRE

Pueyo demana un pla de mesures d'estímul econòmic per a la comarca del Segrià

Es constitueix el Procicat territorial del Segrià, integrat per les institucions lleidatanes i entitats socials, per estrènyer el treball en comú en la lluita contra el Covid-19

Pueyo demana un pla de mesures d'estímul econòmic per a la comarca del Segrià

Pueyo demana un pla de mesures d'estímul econòmic per a la comarca del Segrià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha plantejat avui la necessitat d’un pla de “mesures d’estímul, compensació i de suport” als sectors econòmics i socials del Segrià, que permeti fer front a l’impacte econòmic que el seu tancament perimetral està tenint sobre el comerç, la indústria i els serveis de la comarca i en concret de la ciutat de Lleida.

Pueyo ha assenyalat que farà aquesta petició als departaments corresponents de la Generalitat i si s’escau també a l’Estat, perquè es posin en marxa mesures com es va fer amb el tancament de la Conca d’Òdena, ja que “la musculatura socioeconòmica de la ciutat i de la comarca que comença a estar força fatigada”. “Les nostres prioritats són la protecció de la salut i la vida, que és essencial, i fer el possible perquè l’impacte sobre les estructures productives de la ciutat i de la comarca no sigui irreversible”, ha afegit.

El paer en cap ha posat sobre la taula aquesta reivindicació durant la constitució per part de la Generalitat de Catalunya de la Comissió Territorial del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) a la comarca del Segrià. Es tracta d’un nou òrgan tècnic i polític d’enllaç territorial i de coordinació per la resolució de problemes durant l’epidèmia per la Covid-19. Aquesta comissió, que es reunirà cada matí a primera hora de forma telemàtica, està formada per representants dels departaments d’Agricultura, Interior, Presidència, Treball i Salut de la Generalitat, l’alcalde de Lleida, el president de la diputació de Lleida, el del Consell Comarcal del Segrià i un representant de Creu Roja.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Joan Talarn, ha remarcat que l’ens provincial seguirà posant tots els seus recursos econòmics i materials disponibles a l’abast dels ajuntaments per lluitar contra l’epidèmia.

tracking