SEGRE

Un ciutadà denuncia que un ancià de Lleida no rep atenció domiciliària

Assegura que CAP i Paeria rebutgen fer una analítica a un home de 91 anys amb metàstasi

Imatge de l’exterior del CAP de Balàfia, amb pacients i personal sortint del centre.

Imatge de l’exterior del CAP de Balàfia, amb pacients i personal sortint del centre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ciutadà va denunciar ahir que ni el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Pardinyes ni l’ajuntament volen fer una analítica domiciliària a un home de 91 anys amb metàstasi. Segons va detallar Martí, el ciutadà que ho ha denunciat, “la meua mare viu amb un senyor de 91 anys amb un càncer terminal i dilluns va caure, per la qual cosa vam trucar al CAP de Pardinyes perquè ens atenguessin i li fessin una analítica o una transfusió”.

Martí va dir que li van respondre que no “em podien atendre i que ho farien dimarts al matí, però no va aparèixer ningú, de forma que me’n vaig anar a queixar al CAP”. Hi va acudir i la resposta que segons ell va rebre va ser que “no hi anirem perquè no podem, l’únic que podem donar-li són uns calmants, perquè l’home s’acabarà morint”. Martí va censurar aquests comentaris i va indicar que només va demanar que “li fessin una analítica, és un servei domiciliari”, però les seues peticions no van ser ateses. Hores més tard, l’ancià de 91 anys va tornar a caure i va haver de ser atès pel 112. “Em van recomanar no portar-lo a l’Arnau perquè està al màxim i que anés al CAP on precisament m’havien dit que no m’atendrien.”

Finalment, Martí va decidir contactar amb el servei d’atenció domiciliària de l’ajuntament. “Vaig demanar ajuda perquè vinguessin a fer-li una analítica, però em van dir que no podien i que primer havia de presentar un informe mèdic del pacient.” Martí va criticar tant el CAP com la Paeria i va recordar que “l’assistència domiciliària és gratuïta a partir dels 65 anys”.

tracking