SEGRE

CIUTADANIA PANDÈMIA

Convoquen una protesta per avui per rebutjar el confinament general

A les 20.00 hores a la plaça Catalunya

Un grup d’immigrants, ahir a la plaça del Dipòsit.

Un grup d’immigrants, ahir a la plaça del Dipòsit.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de ciutadans ha convocat per a aquesta tarda una concentració a la plaça Catalunya, davant de la seu de la delegació de la Generalitat, per dir “no al confinament”.

Asseguren que “a causa de la inacció de les administracions a l’hora de fer polítiques que aturin la propagació del Covid-19, exigim que s’implementin polítiques que no afectin tots els veïns i que es duguin a terme de manera activa, enfocades a la prevenció del contagi i efectives per a totes les persones que estem a la comarca del Segrià”.

Tindrà lloc a les 20.00 hores a la plaça Catalunya i és “una convocatòria ciutadana, no de partits”

Recorden que “la major part de la ciutadania ha mantingut i manté un comportament responsable” i afirmen que es tracta d’“una convocatòria ciutadana, sense partits”. La protesta tindrà lloc a partir de les 20.00 hores i els organitzadors recorden que s’ha de portar mascareta.

Aquests últims dies han sorgit iniciatives similars. És el cas del manifest Lleida no és així ni això, que ha impulsat l’empresari i periodista Tatxo Benet (vegeu SEGRE d’ahir).

Ahir el text sumava 1.200 adhesions. Benet afirma que “no m’agrada gens la imatge que s’està donant de Lleida i dels pagesos. Sembla que siguem tots uns racistes. Havíem de reaccionar”. I ho ha fet amb un text en el qual s’observa “amb enorme preocupació” com “fins i tot per part de les autoritats” s’ha fet “una interpretació simplista i esbiaixada de la realitat”.

En aquest sentit, el manifest carrega contra les administracions perquè busquen “culpables aliens a la seua pròpia responsabilitat” i demana no culpabilitzar els temporers. El text està penjat al web d’Òmnium Cultural perquè pugui rebre més adhesions.

tracking