SEGRE

AJUNTAMENT SERVEIS

La Paeria aparca el centre per a sensesostre al vell convent d'Acadèmia pel seu cost

Sandra Castro destaca que costa més de 4 milions i que l'herència que va rebre el consistori només és d'un || Diu que convocarà el consell conjunt amb Arrels per decidir què fan amb el projecte

Foto d’arxiu de la façana de l’antic convent, que fa anys que està buit i abandonat.

Foto d’arxiu de la façana de l’antic convent, que fa anys que està buit i abandonat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern municipal no veu clar adequar l’edifici de l’antic convent de les Filles de Sant Josep, més conegut com les Josefines, i ubicat al carrer Acadèmia, com un centre de dia i residència per a persones sense llar, com estava previst segons un projecte del PSC de l’època d’Àngel Ros com a alcalde.

La tinent d’alcalde Sandra Castro afirma que “el cost de condicionar l’edifici és d’entre 4 i 4,5 milions”, mentre que el finançament destinat inicialment a aquesta finalitat és el milió d’euros obtingut amb la venda de la casa Vila Torregrossa de Sant Sebastià, la propietària de la qual, una descendent dels comtes de Torregrossa, va deixar en herència a la Paeria a condició que destinés els diners de la seua venda a beneficència.

El govern municipal creu que el pla és “interessant”, però que potser no és viable en aquest lloc

L’ajuntament va comprar aquest immoble amb la intenció de convertir-lo en un centre per a sensesostre que havia d’estar en funcionament durant l’any passat.

“És més car aquest projecte que una construcció nova”, va apuntar Castro. Va afegir que “el projecte Acadèmi@ 18 quant a serveis socials és molt interessant”, però va afegir que potser no es pot dur a terme en aquest lloc. En tot cas, va anunciar que “s’ha de convocar el consell de sensellarisme, del qual formaven part diferents entitats i en què només queden ara l’ajuntament i Arrels, per estudiar què fem, si es reactiva el consorci i com es fa el projecte”. Castro va remarcar que “fa falta una solució definitiva per al pla Iglú i les persones que dormen al carrer, no solucions temporals”. Va detallar que en l’actualitat estan centrats en la campanya de temporers, per la qual cosa tenen previst reactivar el consell al setembre.

El desembre de l’any passat, el govern tripartit va rebutjar una moció del PSC per reprendre el projecte. Els socialistes van al·legar que ja existeix un pla director per adequar les Josefines mentre que la llavors regidora de Serveis Socials, Regina Cairol, va replicar que no inclou un pressupost ni el tipus d’actuacions que s’han de dur a terme. La Paeria de Lleida va adquirir l’any 2018 l’edifici a l’orde de les Filles de Sant Josep per un import total de 803.513,35 euros.

El llavors alcalde, Àngel Ros, va explicar en el moment de firmar l’escriptura de compravenda que l’ajuntament va assumir el pagament d’aquesta quantitat amb el seu propi pressupost per poder destinar el milió de l’herència a adequar el futur centre, que havia de portar el nom de Pare Sunyol.

tracking