SEGRE

TURISME PANDÈMIA

Un hotel d'Astúries veta la reserva d'una família per ser de Lleida

L'establiment assegura que és per protocol sanitari, malgrat que els clients porten dies fora del Segrià || Van sol·licitar l'habitació al febrer i la tenien pagada

Ferran Montardit –al centre–, en una imatge d’arxiu.

Ferran Montardit –al centre–, en una imatge d’arxiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Ferran Montardit, professor de matemàtiques al col·legi Mirasan, membre de la Fecoll i coautor de Lo diccionari lleidatà, va rebre ahir una trucada de l’hotel d’Astúries en el qual havia reservat una habitació el mes de febrer passat en què se l’informava que la reserva, pagada l’1 de juliol, quedava anul·lada ja que no acceptaven clients del Segrià.

“Si el confinament del Segrià ens hagués agafat a casa, ho podria entendre perquè no podríem sortir de la comarca, i jo seria el primer a haver anul·lat la reserva, però portem uns dies fora, a la Costa Daurada, i per tant no aniríem a Astúries des de Lleida, sinó des de Cambrils, i així els ho hem comunicat.” Però a l’establiment els han dit que per protocol sanitari no acceptaven clients originaris de les províncies de Lleida i de Lugo, pels rebrots de coronavirus. “Primer van parlar amb la meua dona i ens vam quedar tan perplexos que vam tornar a trucar per assegurar-nos que ho havíem entès bé.”

L’establiment els va dir que no acceptaven clients de les províncies amb rebrots de coronavirus

Montardit no vol donar el nom de l’hotel, perquè “ells diuen que no fan més que complir la normativa que els exigeixen des d’Astúries i no vull que tinguin problemes si aquest protocol existeix, una cosa que desconec”, però no oculta el seu malestar, sobretot “perquè per al retorn dels diners ens han dit que ens entenguem amb l’agència de viatges”.

Irònicament, aquest lleidatà felicita tothom que ha fet possible que arribem a aquesta situació. Montardit va denunciar el cas en el seu compte de Twitter “i estic desbordat amb totes les mostres de suport i les trucades de periodistes”. I deixa clar que malgrat aquest inconvenient “no perdem de vista que el realment greu no és que jo em quedi sense vacances, sinó la cultura, la salut i l’economia del Segrià, que espero que es recuperin aviat”.

El cas de Ferran Montardit no és cap excepció des que dissabte es va decretar el confinament del Segrià.

IEI i Paeria critiquen que es cancel·lin bolos a companyies lleidatanes Encara que es permet la mobilitat per feina, la companyia de teatre Xip Xap ha vist com li cancel·laven dos bolos des de dissabte a Barberà i Andorra. Davant d’aquesta situació, l’Institut d’Estudis Ilerdencs va manifestar a l’agència ACN “la més rotunda oposició” a la cancel·lació d’actuacions a professionals de la cultura de la comarca del Segrià. Segons el parer de l’entitat, suposa un exercici de “discriminació per raó de procedència geogràfica” i implica una vulneració “flagrant” del dret al treball dels afectats. En el mateix sentit, la Paeria ha enviat “suport i solidaritat” a les companyies lleidatanes “que han patit cancel·lacions pel risc per al Covid-19”. El regidor de Cultura, Jaume Rutllant, va indicar que aquestes decisions “no responen a cap fet objectiu”.

tracking