SEGRE

COVID

El Govern veu "insostenible" el creixement de Covid entre joves a Lleida

El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha assegurat aquest divendres que el creixement de nombre de casos a Lleida entre els joves d’entre 15 i 29 anys "és insostenible", però ha assegurat que no s’està estudiant canvis en el confinament permi

L’hospital de campanya al costat d’Urgències encara no ha entrat en servei al no ser necessari.

L’hospital de campanya al costat d’Urgències encara no ha entrat en servei al no ser necessari.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha assegurat aquest divendres que el creixement de nombre de casos a Lleida entre els joves d’entre 15 i 29 anys "és insostenible", però ha assegurat que no s’està estudiant canvis en el confinament permimetral del Segrià.

Farré ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a Lleida en la qual el cap de vigilància epidemiològica, Pere Godoy ha assenyalat que hi ha una vintena de brots a la província: 12 en empreses, diverses residències a Lleida --una d’elles a Oliana-- i alguns en cercles familiars, ja que hi ha transmissió comunitària; i ha avançat que el nombre de contagis continuarà augmentant entre 10 i 12 dies.

Per la seua part, la gerent de les dos regions sanitàries de Lleida ha avançat que en els propers dies s’habilitaran dos àrees sanitàries de reforç a Lleida i amb tota probabilitat un allotjament a Torres de Segre.

Farré ha fet una crida d’altíssima responsabilitat als joves perquè extremin les mesures de prevenció, i ha agregat: "No s’ha de criminalitzar ningú però hem de parlar amb claredat per salvar a aquest grup i als grans. Tenen àmplia mobilitat i tot el que sigui baixar la mobilitat és essencial".

En els últims dies, Salut ha crivellat 6 de les 33 residències de majors de la província i 44 empreses hortofructícoles en el Baix Segre.

També s’han detectat casos en el Centre d’Atenció Primària de Rambla Ferran, en el centre de la ciutat, amb un total de cinc.

Segons la gerent de les dos regions sanitàries, hi ha 147 persones en aïllament i continuen faltant especialistes en crítics i semicríticos per als hospitals de Lleida.

"Darrere de cada persona no hi haurà un mosso o un agent de la guàrdia urbana, és rellevant la responsabilitat personal. No us tragueu la màscara ni per prendre cafè, guardeu les distàncies fins per fer petons i rentar-vos les mans encara que sigui cada cinc minuts", ha resumit Farré.

El delegat de la Generalitat ha avançat també que la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha arribat a un acord amb Creu Roja, pel qual aquesta entitat posa a disposició 40 persones per a feina social d’acompanyament i mediació.

tracking