SEGRE

SERVEIS HABITATGE

Veïns de la Bordeta denuncien que la Paeria promou l'okupació il·legal

Imatge de la porta forçada pels okupes.

Imatge de la porta forçada pels okupes.AAVV LA BORDETA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de la Bordeta va denunciar ahir a les xarxes socials que la Paeria de Lleida promou l’okupació il·legal fent referència al conveni que negocia la Paeria amb Aigües de Lleida per regularitzar el subministrament d’aigua a okupes que acreditin risc d’exclusió. Apunta que el més convenient seria traslladar els okupes a habitatges socials de la capital, i lamenta que molts dels lleidatans que ara estan de vacances es podrien trobar el seu habitatge ocupat gaudint de tots els serveis gratuïts.

L’ajuntament té previst regularitzar el subministrament d’aigua a les famílies que viuen en pisos okupats, sempre que un informe dels serveis socials acrediti que es troben en situació de vulnerabilitat d’acord amb la llei de pobresa energètica 24/2015.

La Paeria ja ha iniciat converses amb Aigües de Lleida de cara a la firma d’un conveni per abordar aquesta situació i es preveu dos tipus d’actuacions, una d’encarada als pisos de blocs amb comptador comunitari (un per a tots els pisos) i una altra per als blocs en els quals hi ha comptador individual per a cada habitatge. L’objectiu és que el consum proporcional dels pisos okupats es descompti de la factura comunitària.

tracking