SEGRE

SALUT

Experts adverteixen que la demora en confinar Segrià provocarà un augment de casos

L’epidemiòloga de l’Hospital Clínic de Barcelona Anna Villena i l’investigador del grup Biocom de la Universitat Politècnica de Catalunya Enric Álvarez

Experts adverteixen que la demora en confinar Segrià provocarà un augment de casos

Experts adverteixen que la demora en confinar Segrià provocarà un augment de casosEFE/Enric Fontcuberta/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’epidemiòloga de l’Hospital Clínic de Barcelona Anna Villena i l’investigador del grup Biocom de la Universitat Politècnica de Catalunya Enric Álvarez han alertat aquest dimarts que la demora en aplicar el confinament en lel Segrià provocarà un augment de casos de Covid-19.

En una entrevista en TV3, ambdós experts han assegurat estar "nerviosos" per les conseqüències negatives del veto de la jutgessa, que en un primer moment va impedir de confinar la zona en considerar aquesta mesura "desproporcionada" i "indiscriminada".

"Quan veiem aquestes coses ens posem molt nerviosos, aquestes 48 hores poden marcar una diferència important", ha assenyalat Álvarez, que ha recordat el creixement de casos en els últims dies per posar en relleu l’impacte de la demora.

D’altra banda, Villena ha assenyalat que totes la unitats de l’Hospital Clínic, així com de la resta d’hospitals catalans, ja té sobre la taula el "pla de reescalada" per preparar-se per a "coses pitjors".

Encara que en el cas del Segrià han coincidit a assenyalar que el contagi comunitari impedeix de controlar els brots únicament amb el seguiment de casos i que han de prendre’s mesures més dràstiques, ambdós experts han afirmat que a L’Hospitalet de Llobregat encara hi hauria marge per a la contenció si es destinen els recursos de tota la regió sanitària metropolitana sud.

Tanmateix, a nivell global, Villena ha reconegut que no hi ha prou recursos per fer els estudis de contactes necessaris, doncs l’epidemiòloga ha xifrat en uns 2.000 els professionals necessaris i actualment només hi ha disponibles prop de 200.

tracking