SEGRE

ESNOTICIA

Bars i restaurants de Lleida: "Nosaltres desobeïm, igual que Torra"

Després d'hores de dubtes i incertesa, la majoria de bars i terrasses van obrir passat el migdia || La Federació d'Hostaleria demana detalls sobre els ajuts promesos i lamenta la falta de directrius clares

“Nosaltres desobeïm, igual que Torra”

“Nosaltres desobeïm, igual que Torra”AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El president Torra ha apel·lat moltes vegades a la desobediència, doncs ara nosaltres desobeïm, igual que ell.” Així de contundent es va mostrar el responsable del restaurant Nyam Nyam, Miquel Queralt, després que la majoria de bars i restaurants de la capital obrissin ahir amb normalitat. “Els dilluns són el nostre dia lliure, però la resta de negocis de la zona han obert com si res i nosaltres també ho hauríem fet”, va dir Queralt, que va afegir que “si ens obliguessin a confinar-nos una altra vegada i a tancar el negoci, difícilment podríem reobrir sense rebre cap tipus d’ajuda, ja que fins ara han estat només paraules”.

Jordi Panadés / bar restaurant La Granja «Si hem de tornar a tancar com al març, ja no podrem tornar a obrir el negoci»

Una opinió que comparteix el responsable del restaurant La Granja, Jordi Panadés, que ahir va aixecar la persiana com un dia qualsevol. “A primera hora només havíem obert dos bars de la rambla Doctora Castells, però al migdia ja estàvem tots oberts com si res”, va recalcar Panadés. Sobre els ajuts que la Generalitat ha promès, l’hoteler va subratllar que “si no ens paguen, jo continuaré obert encara que es presenti la policia. El tema dels ajuts sona molt bé, però és que encara estem esperant els que hauríem d’haver percebut els mesos de març, abril i maig. Així que són paper mullat”.

Fidel Andreu / La Capital «Hem tancat, però no creiem en aquesta decisió. No volem més crèdits, sinó suport»

Per la seua banda, Fidel Andreu sí que va tancar les portes del seu restaurant, La Capital, però posant èmfasi en el fet que acatava la decisió però no la compartia. “Hem tancat fins a nova ordre, una llàstima perquè tornàvem a tenir la facturació d’abans de la pandèmia”, va lamentar Andreu, que va assegurar que “no creiem en aquestes mesures de la Generalitat perquè els bars i restaurants complíem totes les indicacions que ens donaven”. Sobre els ajuts que ha anunciat el Govern, Andreu va advertir que no vol “un altre crèdit o més avals. Si donen ajuts, que els donin a fons perdut per ajudar realment el sector”.

El secretari general de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va criticar la “confusió” que es va viure ahir al matí al sector. “No sabíem si es podia obrir o no. Fins passat el migdia cada negoci ha fet el que ha considerat adequat.” Al seu torn, Solsona va reclamar més detalls sobre com seran aquests ajuts del Govern i “directrius clares per no marejar més el sector”.

“Nosaltres desobeïm, igual que Torra”

“Nosaltres desobeïm, igual que Torra”AMADO FORROLLA

tracking