SEGRE

MOBILITAT DISPOSITIUS POLICIALS

Denuncien les “pèssimes” condicions dels mossos d'esquadra als controls

“Hi ha companys que han patit marejos, deshidratació i cremades pel sol”, asseguren els sindicats || Exigeixen material per poder protegir-se del coronavirus

El centre de control de Mossos instal·lat a l’àrea de servei de Vila-sana.

El centre de control de Mossos instal·lat a l’àrea de servei de Vila-sana.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats Uspac i CCOO dels Mossos d’Esquadra han denunciat davant d’Inspecció de Treball les “pèssimes” condicions en les quals es troben els agents que duen a terme els controls de mobilitat per garantir el confinament perimentral de la comarca del Segrià, així com la falta de material de protecció davant del coronavirus. “La gestió per part d’Interior dels operatius policials durant la pandèmia ha estat un desastre i ara en els controls a peu de carretera al Segrià tenim companys que han patit marejos, deshidratació i cremades a la pell després de passar hores sota el sol, amb temperatures de fins a 37 graus i sense cap mena de protecció”, va explicar en aquest diari el portaveu d’Uspac, Albert Palacio, que assenyala que en alguns punts els agents sí que compten amb carpes de protecció, però són una minoria. “Ja tenien l’experiència del confinament de la Conca d’Òdena, però tot i així ha tornat a ser un caos organitzatiu, sense fer atenció a les condicions de treball dels agents que s’han traslladat fins al Segrià des de diferents punts de Catalunya”.

En aquest sentit, Palacio va destacar que “hi ha companys que fan un trajecte de dos hores per arribar al seu punt de control, on després passen hores en unes condicions pèssimes, sense relleus i ni tan sols un lavabo portàtil”. Quant a la falta d’equips de protecció, des de CCOO es van mostrar preocupats perquè “en comptes d’aïllar els casos que hi ha al Segrià per trencar així la cadena de transmissió, la falta de guants o mascaretes implica un elevat risc d’expansió del virus quan els agents tornin a les seues cases per tot el territori català”.

Han denunciat davant d’Inspecció de Treball el “caos organitzatiu” i la falta d’equips de protecció

A més de criticar que “l’operatiu per aïllar el Segrià va ser molt improvisat”, van apuntar que la resolució judicial de diumenge passat també ha deixat en l’aire els controls per evitar els desplaçaments sense justificació. Per la seua part, el departament d’Interior va declinar valorar les condicions dels controls per raons de seguretat, encara que va apuntar que alguns dels vint-i-cinc punts de control a les carreteres d’accés han passat a ser dinàmics. El president de la Generaliat, Quim Torra, va apuntar dilluns que “els mossos compliran les decisions judicials”.

tracking