SEGRE

ESNOTICIA

Les entitats municipals de Raimat i Sucs queden fora de les restriccions

Sucs va protestar quan el Govern els incloïa al confinament.

Sucs va protestar quan el Govern els incloïa al confinament.TONI LEIVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Raimat i Sucs han quedat finalment fora del confinament de la ciutat de Lleida i set municipis del Baix Segre dictat ahir per la Generalitat, després que en la primera versió del document de dilluns passat, que va ser impugnat per la Justícia, sí que les inclogués. Almenys així ho va comunicar ahir el Govern en una reunió i també ho havia confirmat l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, a la presidenta de l’EMD de Raimat, Ainhoa Casabon.

No obstant, al llarg de la tarda hi va haver confusió entre els veïns sobre aquesta qüestió i Casabón va indicar que esperaven veure per escrit en la nova resolució de la Generalitat que ni Raimat ni Sucs formen part de les localitats en les quals s’han endurit les restriccions en la mobilitat dels ciutadans i activitats com l’hostaleria i el comerç per la pandèmia de coronavirus.

La decisió inicial va provocar fins i tot dos protestes en aquestes entitats descentralitzades, al·legant que no tenen casos, i ahir l’ajuntament pedani de Raimat va anunciar a través de Twitter que havien quedat fora del confinament. Aquest diari no va poder localitzar el president de l’entitat municipal descentralitzada de Sucs, Guillem Boneu. Les dos localitats són pedanies i depenen administrativament de la capital, però n’estan bastant allunyades.

tracking