SEGRE

LLEIDA

Tanquen les últimes terrasses que quedaven obertes a Lleida en fer-se efectiva resolució del Govern

Els propietaris senten ràbia, tristesa i humiliació

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les quatre en punt d'aquest dimecres han tancat les últimes terrasses que quedaven obertes a Lleida, tal com recollia la resolució signada a mig matí pels consellers Alba Vergés i Miquel Buch. "Sento tristesa, ràbia i esgotament", descrivia la propietària de la cafeteria 'Coffee Time' de la plaça Ricard Vinyes de Lleida, Sandra Bañeres. "És injust que ens obliguin a tancar quan hem respectat totes les mesures de desinfecció i distància", explicava, "com si als bars la gent es pogués infectar i anant a comprar no". A més, Bañeres no confia en les ajudes per al comerç anunciades pel Govern. "Hi confio zero. Perquè he demanat una ajuda d'autònoms i encara espero. No és tan fàcil com diuen. Hi ha molts requisits per poder-hi optar", lamenta.

També han hagut de tancar a les 16h els bars i cafeteries de sis municipis del Baix Segre: Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre. Des de les 16h estan prohibides també les entrades i sortides d'aquests municipis. Tot i això, no es tracta d'un confinament domiciliari ja que els veïns d'aquestes poblacions poden sortir a comprar i a passejar sense restriccions; només amb la recomanació de fer-ho "el mínim possible", puntualitzava el Govern.

Bañeres explica que han esperat a tancar a les 16h perquè han volgut "apurat" fins a l'últim moment "per poder ingressar el màxim possible". Lamentava que els obliguen a tancar. "És una injustícia", opinava, perquè "per anar a passejar o a comprar pots anar amb la mascareta i prou, com si als bars no prenguéssim mesures".

"Hem respectat les mesures d'higiene, desinfecció i distància però sembla que als bars es pot infectar la gent, però anant a córrer i a comprar no", es preguntava.Per aquesta jove propietària no s'entén que s'hagi de confinar Lleida i no altres municipis que també estan registrant brots com a l'Hospitalet de Llobregat. "Perquè hem de confinar Lleida? És l'eterna oblidada i ara semblem el melic del món", lamentava. "Evidentment hi ha una pandèmia, però és qüestió de política i això és el que molesta", assegurava. "És humiliant", ha conclòs.

 
alt

Tanquen les últimes terrasses que quedaven obertes a Lleida en fer-se efectiva resolució del Govern

tracking